Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u prelogu

Vozač teretnog automobila naletio na djecu i pobjegao: Bio pod utjecajem alkohola

Ilustracija
Patrik Macek/PIXSELL
12.09.2023.
u 11:28

Jedno dijete zadobilo je lakše ozljede, a 65-godišnji vozač pobjegao je s mjesta nesreće

U Prelogu je jučer oko 13.30 sati lakše ozlijeđeno dijete. Vozač (65) teretnog automobila čakovečkih registarskih oznaka vozio je Glavnom ulicom i obilježenom pješačkom prijelazu nije se približavao sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake, odnosno da može zaustaviti svoje vozilo kako bi propustio pješake koji su već stupili na pješački prijelaz.

U kočenju je prednjim bočnim dijelom vozila udario u stražnji bočni dio bicikla koji je kao pješak guralo dijete, dok je prednjim bočnim dijelom vozila udario u prednji bočni dio bicikla koje je guralo drugo dijete, također pješak.

– Djeca su u trenutku nesreće prelazila obilježeni pješački prijelaz i pritom gurala bicikle. Od udara u bicikle došlo je do pada bicikla i jednog od djeteta na kolnik. Nakon prometne nesreće 65-godišnji vozač s vozilom napustio je mjesto događaja, no naknadno je pronađen.

VEZANI ČLANCI:

Tijekom kriminalističkog istraživanja vozač je tvrdio kako je nakon nesreće konzumirao alkoholna pića. Alkotestiranjem je utvrđeno da je u trenutku pronalaska bio pod utjecajem alkohola, kažu u Policijskoj upravi međimurskoj. Vozač teretnog automobila zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama sankcioniran je novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 1770 eura, uz izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 15 mjeseci. 

VIDEO Sudar u zagrebačkom Španskom: Jedan automobil završio na boku

Komentara 1

MA
Mar125
12:52 12.09.2023.

Malo je to, za takve bar 17700 eura i 5 godina bez vozacke

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije