Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODREĐEN MU JEDNOMJESEČNI ZATVOR

Vozač koji je na pješačkom naletio na dječake i pobjegao i ranije je pijan vozio

Zagreb: Vozač na zebri udario dvoje djece
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/3
15.03.2021.
u 15:00

Vozač se potom udaljio s mjesta događaja, a da prethodno nije pružio pomoć stradalim osobama

Goran H. (38), sumnjiči se da je pijan skrivio prometnu nesreću u kojoj je  teško ozlijedio dvojicu dječaka, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće. Nakon što je ispitan na tužiteljstvu, doveden je pred suca istrage zagrebačkog Županijskog suda, koji mu je odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Naime, Goranu. H., kako se neslužbeno doznaje, ovo prvi nije prometni prekršaj, a ni prva vožnja u alkoholiziranom stanju. Do sada je šest puta prekršajno prijavljivan zbog različitih prometnih prekršaja.

Sumnjiči ga se da je sa 2,06 promila alkohola u krvi 13. ožujka u 18.35 upravljao sa Škodom Octavijom zagrebačkih oznaka. Kretao se južnim kolničkim trakom Ulice Antuna Šoljana, kako kažu u zagrebačkoj policiji, prometnom trakom za ravno u smjeru istoka. Kada je došao do obilježenog pješačkog prijelaza, prednjim je djelom vozila naletio na dvojicu dječaka, koji su kolnik prelazili preko obilježenog pješačkog prijelaza.

Vozač se potom udaljio s mjesta događaja, a da prethodno nije pružio pomoć stradalim osobama. Dječaci, inače blizanci, u nesreći su teško ozlijeđeni te im je pomoć pružena u Klinici za dječje bolesti.  Jedan od njih je  zbrinut u jedinici intenzivnog liječenja, intubiran je i na mehaničkoj ventilaciji. U bolnici kažu da je stabilan, ali i dalje vitalno ugrožen, zbog čega se provode mjere intenzivnog liječenja i dijagnostike.

Što se tiče drugog dječaka, on je kažu u bolnici, nakon dodatne dijagnostičke obrade  premješten ne redovni bolnički odjel i nije vitalno ugrožen.

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar LuckyLeprechaun
LuckyLeprechaun
15:22 15.03.2021.

Ponavljač pijanac. I nije mu oduzeta vozačka? A zašto?

TO
TORQUEMADA
15:10 15.03.2021.

Hoće li on biti tek još jedan koji će ispijati kavicu na špici s Horvatinčićem? Ili mu nedostaju još dvije žrtve, kao spomenutom uglednom gospodinu?!

DU
Deleted user
16:05 15.03.2021.

Zakon bi trebao imati kaznu dozivotnog uzimanja vozacke

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije