Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nesreća na sveticama

Vozač Igor Loborec: Da mogu, svoj bih život dao za ova dva izgubljena

loborec igor
Grgur Žućko/PIXSELL
07.12.2012.
u 07:55

Obojica vozača ostaju u jednomjesečnom istražnom zatvoru: Loborec, da ne bi nesreću ponovio, a Brdarić zbog utjecaja na svjedoke

Igor Loborec, vozač Toyote Celica, i Stjepan Brdarić, vozač kamioneta koji je, po svemu sudeći, 25-godišnjem informatičaru prepriječio put, ostaju u jednomjesečnom istražnom zatvoru. Odluka je to zagrebačkog Županijskog suda nakon jučerašnjeg ispitivanja dvojice vozača, sudionika u stravičnoj prometnoj nesreći što se u ponedjeljak dogodila u Ulici Svetice, gdje su na putu do osnovne škole smrtno stradali osmogodišnji Patrik i njegov otac Dario Puljić (36).

Utvrđuje se brzina

Igor Loborec u pritvoru ostaje zbog mogućnosti ponavljanja djela. Naime, 2009. godine ulovljen je u prebrzoj vožnji. No, njegova je kaznena i prekršajna evidencija “čista”, odnosno protiv njega se ne vodi nikakav postupak. Kojom je brzinom vozio u trenutku nesreće, tek treba utvrditi iako je sigurno da je prebrza vožnja bila uzrokom tragedije. Stjepanu Brdariću pritvor je određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, odnosno na njegove radnike koji su se s njim vozili u trenutku nesreće. Da vozači idu u Remetinec, potvrdio nam je glasnogovornik Županijskog suda Krešimir Devčić.

>>S oko 100 km/sat zabio se u dijete i oca, koji su na mjestu poginuli

– Kad je na cesti vidio mrtva tijela, vozač Toyote me pitao: “Jesam li ja to učinio?” Odgovorio sam mu da jest. Uhvatio se za glavu i počeo teturati. Kasnije, dok smo sjedili u policijskom vozilu, pitao sam ga zašto nije skrenuo, skršio svoj automobil. Rekao je da bi on, da može, svoj život dao za ova dva izgubljena – priča nam svjedok ove nesreće kojeg je, kaže, sudbina spasila od smrti jer je, kada je shvatio što će se dogoditi, nogostupom na kojem su iza njega išli tata i sin Puljić krenuo unatrag, zapeo za bent i pao preko njega.

– Kad je izišao iz Toyote, taj je dečko najprije krenuo prema kamiončiću. Mislim da ga je htio zaustaviti, da nekamo ne ode. Vjerujem da bih i sam učinio isto. Dok smo kasnije tamo stajali, kazao mi je da je, kad je vidio da kamiončić hoće skrenuti ulijevo, dao gas. Mislio je da će proći. Pitao sam ga zakaj nije povukao ručnu, nešto učinio... Nije mi znao odgovoriti – kaže svjedok. Loborec je, doznajemo, kazao da će svu svoju krivnju prihvatiti. Na ispitivanju u tužiteljstvu nije mogao odgovarati na pitanja jer se navodno teško nosi s tragedijom koju je prouzročio.

“Ja više ne mogu plakati. Glava će mi eksplodirati”, njegove su riječi.

Deset godina zatvora

S Toyotom Celicom, koju ima godinu dana, prešao je tri tisuće kilometara, relacija mu je bila kuća – posao.

Obitelj Igora Loboreca, kojemu prijeti kazna zatvora u trajanju do deset godina, poslala je, doznajemo od njegova odvjetnika Gorana Pregleja, brzojav sućuti obitelji Patrika i Darija Puljića. Otac i sin, za koje Darijeva baka, a dječakova prabaka Lucija Horvat kaže da su bili nerazdvojni k’o prst i nokat danas će zajedno biti ispraćeni na posljednji počinak na Mirogoju. U tužnoj koloni bit će dječakov djed, a Darijev otac Mirko. Prometna nesreća njemu je 1992. godine uzela ženu, Darijevu majku Nadu. Mirkova mati Lucija Horvat ostala je u prometu bez oca kad joj je bilo četrnaest godina. Pred njezinim očima vlak joj je pregazio tatu i odrubio mu glavu.

>>'Moj je Patrik htio biti glazbenik ili profesor. A sada više nije s nama'

Komentara 171

GO
goodfella007
09:06 07.12.2012.

Lako je tako nekog gazit i osuđivat pa zato postoji sud po vama svima odavno bi uveli šerijatski sud

IN
intellegens
09:19 07.12.2012.

Rukometasica je u pijanom stanju ubila majku 3 djece i pobjegla sa mjesta nesrece. Da su ju odmah priveli kao njih sada mozda ove nesrece nebi bilo jer bi ovaj vozac mozda razmislio o svojoj brzoj voznji. Ona je danas u inozemstvu i igra rukomet. Krivnju za ovu nesrecu su i institucije.

MR
mravac8
08:48 07.12.2012.

Na to si trebao misliti prije, idiote. Kao i sve ostale budale koje divljaju po cestama misleći da su ne znam kako pametni i sposobni i da se - to njima ne može dogoditi -. Dijete je mrtvo, mladi čovjek,jek, njegov otac je mrtav. Kako je majci i supruzi ne želim ni pomisliti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije