Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
udruge upozoravaju
Povratak na članak

Volonteri zbrinjavaju životinje, a veterinarske inspekcije ih kažnjavaju

Udruge Mreže za zaštitu životinja upozoravaju da zlostavljači životinja prolaze nekažnjeno, Zakon o zaštiti životinja se ne provodi, a inspektori su se okomili na one koji jedini spašavaju životinje

Komentari 4

AN
andrija123
14:42 18.07.2019.

Kao i sve u ovoj našoj zemlji, imamo dobre zakone, uglavnom, ali se ne provode! Da se kazne ljudi, koji napuštaju životinje, muče životinje, ne kastriraju, nego bez nadzora puštaju da se kote , koji ne čipiraju svoje pse, koji ih puštaju slobodne, bez nadzora, napunio bi se proračun , koji bi služio za zbrinjavanje životinja, i imali bi kvalitetna skloništa, medicinsku pomoć, kao svaka kulturna zemlja na ovom svijetu. Ovo je sramota kako se odnosimo prema životinjama, i za to nema opravdanja.

VL
OK
okozaoko
16:49 18.07.2019.

Apsurdi i gluposti u ovoj tvorevini množe se na dnevnoj bazi i nikom ništa. Situacija sa napuštenim i zlostavljanim životinjama sve govori o stanju svijesti svih naših uprava i samouprava, od najmanjih lokalnih do državnih. Najslabiji su potpuno izvan bilo kakvog interesa onih koji su zakonski dužni brinuti o njima. Kako o životinjama tako o starima, nemoćnima, bolesnima, svima onima koji trebaju pomoć. Potpuni moralni kolaps.

VL
NP
Novo Pravo
15:22 19.07.2019.

Smatram da bi se za početak trebalo prijavljivati ili tužiti lokalne samouprave zbog ne sprovođenja zakona, oštro udariti kaznama i po džepovima zlostavljača životinja. Pomagači životinjama su zadnji koji to zaslužuju..umjesto da ih još država podupre..po uzoru na neke države koje imaju taj problem riješen, moglo bi se ali još uvijek je onih koji sjede na pozicijama koje odlučuju, a nemaju empatije prema drugim živim stvorenjima..Podignite glas, pišite peticije, organizirajte proteste na državnom nivou, udružite se svi iz Mreže..

VL
Avatar Dumen
Dumen
13:18 20.07.2019.

Sve troškove zbrinjavanja napuštenih životinja trebaju snositi svi sadašnji vlasnici pasa i mačaka solidarno u vidu neke pretplate za držanje istih. tu treba dodati i neku komunalnu naknadu zbog zagađivanja okoline. Porezni obveznici ne moraju snositi i te troškove.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.