Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AZIL U LIČU

Volonteri ne gube nadu i traže spas za Dima i Darka

Dim i Dark (1)
Foto: Iz albuma udruga
1/5
25.04.2012.
u 23:56

Na Praznik rada Dimu i Darku ističe 60. dan azilskog života, možda im spas donese neradni dan

Mješanac rotvajlera Dim i mješanac hrvatskog ovčara Dark nisu imali istog gazdu, nisu živjeli u istom mjestu, nisu se do 1. ožujka čak ni poznavali. No, od tog dana dijele istu sudbinu. Pronađeni kako lutaju, obojica su završili u skloništu  Veterinarske stanice Rijeka u Liču, gdje im odbrojavaju dane. A 60 dana azilskog života obojici  ističe 1. svibnja.  Možda ih spasi što je tog dana Praznik rada, ali već idući dan Dim i Dark mogu biti eutanazirani.

Dva šarmera

 Volonteri Udruge Lunjo i Maza i delnički volonteri, koji pomažu u udomljavanju pasa iz Liča, novi dom za ova dva šarmera, kako su ih nazvali, još nisu uspjeli pronaći. I dok je Dark još pomalo zaigran, ipak mu je samo godinu dana, Dim je sa svojih devet godina sve ludosti već potrošio. Mirno će šetati i prilagoditi se svakom, a jako dobro slaže se  i s drugim psima.

-Nije zahtjevan, dobar je, miran, lijepo hoda na povodcu i ne zadaje nikakve probleme. On ne treba kaputiće, sjajilo za dlaku, niti posebnu četku tri puta tjedno, treba samo dom  - kažu volonteri.

Zajednički dani

Dim i Dark kao da znaju da su im sudbine povezane pa svoje azilske dane često provode zajedno. Možda Dark pronalazi u Dimu i dodatnu sigurnost, jer pomalo je plah i oprezan.  

- Vjerojatno je do dolaska u azil puno puta otjeran pa se povlači pri svakom naglom pokretu. I u trenu kad ustukne, u njegovim očima vidite da moli da ne odete i da ga i dalje mazite – opisuju volonteri Darka, dodajući da obožava ljude, djecu, pse, a odlično se slaže i s mužjacima.

Još je malo dana ostalo za spas, a volonteri i dalje ne gube nadu. Očekuju pozive na mobitele 098/817-831, 095/562-00-22 i 091/572-28-30, a dodatne informacije možete potražiti i na stranici  www.skloniste-lic.com.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije