Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
08.12.2013. u 12:01

Pater Zvjezdan svojim je djelovanjem uspio postići nešto što se doista rijetko može doživjeti u Hrvatskoj.

Pater Zvjezdan svojim je djelovanjem uspio postići nešto što se doista rijetko može doživjeti u Hrvatskoj. Njega je podržavala službena hijerarhija Katoličke crkve i kardinal Bozanić, vjernici su ga obožavali poput kakve pop-zvijezde, a ateisti i agnostici poštovali. Takav kultni status nije postigao jeftinim populizmom i podilaženjem, nego jasnim, iskrenim i poštenim odnosom prema biskupima, vjernicima i “zalutalim ovčicama”.

Nikada nije odustao od službenog nauka Crkve, ali ga je znao prihvatljivo prezentirati i neistomišljenicima koji su ga zbog toga uvažavali. Bio je čovjek dijaloga i kršćanske ljubavi. Pokušavao je razumjeti sve one koji misle različito od njega i službenog stava Crkve, a tek onda, opet nenametljivo i s puno razumijevanja, vratiti na “pravi put”. Njemu su rado dolazili oboljeli branitelji, obespravljeni radnici, ali i samodopadne estradne zvijezde i oholi tajkuni. Uspio je obratiti i starletu Simonu koja je do dolaska u njegov Tabor vodila potpuno isprazan život. Svi su u njemu vidjeli dobrog čovjeka koji je svoje iznimne kvalitete ugradio u svećenički poziv.

Misli karizmatika

Svećenik i zaljubljivanje

Svećenik se može zaljubiti i netko mu se može svidjeti, ali ne smije prihvatiti grijeh kao opciju te veze. To nije u redu.

Tko je stvorio vraga

Bog nije stvorio vraga, nego je stvorio anđele, a vrag je nastao. Bog je stvorio čovjeka, a ne kriminalca. Ali je kriminalac nastao. U slobodi izbora netko može postati đavo.

Agnostik Josipović

Agnostik je onaj tko priznaje da nema u sebi nikakve sigurnosti u odnosu na sadržaje i uvjerenja koja imaju vjernici. Ateist je u opasnosti da svoj stav smatra jedinim pametnim. Agnostik nije takav. Prema tome, od predsjednika Josipovića možemo očekivati korektnost i toleranciju u poštovanju vjere, očitovanja vjere, vjerskih obilježja. Sigurno ne smatra da sve vjersko treba odmaknuti od javnosti.

Zdravlje kriminalca

Koliki kriminalci pucaju od zdravlja, a zdravlje im je na propast, a ne na dobro. Njima bi za duhovno zdravlje bilo mnogo bolje da su tjelesno manje jaki. Dakle, nije zdravlje primarno niti je ono ispred svega.

Noć vještica

Katolici zaista ne bi trebali slaviti Noć vještica jer je njihova pažnja posvećena molitvi svecima, uzorima kršćanskog života, ali i sjećanju na pokojnike, pa su to dani meditacije, mira i uspomena, a ne maskiranih zabava i okultizma.

Komentara 14

Avatar Münchausen
Münchausen
16:13 08.12.2013.

Volio je Krista više od ičega !

Avatar bat 555
bat 555
20:48 08.12.2013.

Nebo je dobilo još jednog anđela. Hvala Ti Zvjezdane na toplini kojom si grijao mnoga srca.

Avatar Nesalomljiva
Nesalomljiva
18:07 08.12.2013.

Umro je fra Zvjezdan, rodio se svetac Zvjezdan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije