Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
max! donosi:

Vokrri: Davor Šuker obećao mi je da će vatrene dovesti u Prištinu

fadil vokrri
Foto: Screenshot
05.12.2013.
u 17:00

Glavni čovjek Kosovskog nogometnog saveza Fadil Vokrri (53) već godinama se bori za priznanje Fife i Uefe i ne propušta naglasiti koliko mu u tome pomažu hrvatski kolege, najprije pokojni Vlatko Marković, a sada i Davor Šuker, donosi Max!

Najava Davora Šukera kako će, čim Fifa da zeleno svjetlo reprezentaciji Kosova, što bi se trebalo dogoditi sredinom prosinca, u Prištini odigrati utakmicu sa Kosovom, naišla je na burne i oštre reakcije iz Srbije, donosi Max!

Srpski mediji optužili su Šukera da želi skrenuti pozornost s ustaškog navijanja Josipa Šimunića te dovode u pitanje hoće li Hrvati zaista odigrati utakmicu u Prištini u veljači 2014. i hvale Šukera da “stvarno zna odabrati trenutak”. Srpski nogometni savez revoltiran je takvom najavom predsjednika HNS-a i smatra je još jednom provokacijom upućenom Srbiji!?

Da to nije nikakva provokacija niti pokušaj skretanja pozornosti sa Šimunićeva pozdrava te da će se utakmica zaista odigrati, ekskluzivno za Max potvrdio je Fadil Vokrri (53), predsjednik kosovskog nogometnog saveza.

Dinamo su Srbi odgodili...

– Davor Šuker i ja još prije smo se dogovorili da će prva službena utakmica nogometne reprezentacije Kosova biti s reprezentacijom Hrvatske u Prištini! Očekujemo da će nam Fifa sredinom prosinca dati dozvolu da igramo prijateljske utakmice jer službene ne možemo dok ne postanemo članica UN-a. Vrlo je izvjesno da će se, dobijemo li zeleno svjetlo od Fife, utakmica odigrati krajem siječnja ili sredinom veljače – rekao nam je Vokrri osvrnuvši se i na reakcije iz Beograda:

– Pa to se moglo i očekivati. Ali baš me briga! Ne želim se zamarati njima, neka govore što god hoće, a mi ćemo raditi što želimo. Svi smo mi na Kosovu složni da se prva utakmica A-reprezentacije odigra s Hrvatskom, jednom od najjačih nogometnih sila na svijetu. Tko ne bi želio vidjeti i uživati u potezima velikih majstora Modrića, Mandžukića, Srne, Rakitića, Kranjčara... To nije samo želja nas Kosovara nego svih ljubitelja nogometa na svijetu. Iako je bilo razmišljanja da bi prva utakmica trebala biti sa SAD-om koji je puno pomogao Kosovarima, ili s Albanijom kao matičnom državom svih Albanaca, ipak smo se mi odlučili za Hrvatsku jer politika je politika, a nogomet neka ostane nogomet. A Hrvatska je nogometna sila – istaknuo je Vokrri.

Strahujete li da bi se utakmica u zadnji trenutak mogla odgoditi zbog pritisaka Srbije, kao što je to bio slučaj prije nekoliko godina kada se trebala odigrati utakmica s Dinamom pa su Srbi preko Uefe i Fife izvršili pritisak da se ne odigra?

Marković nas je zadužio

Na SP-u u Brazilu navijat ću za Hrvatsku, ali i za BiH bez obzira na to što nas ona nije priznala. Volim moderan nogomet kakav BiH igra

– Mi očekujemo zeleno svjetlo sredinom prosinca na sastanku Fifina Izvršnog odbora. Obećali su nam da će nam dopustiti da igramo prijateljske utakmice dok naš status ne bude riješen te ne postanemo članica UN-a. Uvjeren sam da Fifin IO ovaj put neće podleći pritiscima Srbije i da će svi ljubitelji nogometa na Kosovu napokon moći uživati u vrhunskom nogometu te velikim majstorijama Modrića i Mandžukića. Izuzetno sam zahvalan Davoru Šukeru koji kao predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza lobira za nas na svakom sastanku u Uefi. Iako smo za vrijeme jugoslavenske lige bili veliki i ljuti suparnici, jer on je igrao za Osijek i Dinamo, a ja za Prištinu i Partizan, danas smo prijatelji. On je mlad i ambiciozan i uvjeren sam da će puno doprinijeti hrvatskom nogometu – govori Vokrri naglašavajući da je bio jako sretan kada se Hrvatska kvalificirala za Brazil.

– Od početka sam navijao da se i Hrvatska i BiH kvalificiraju u Brazil jer šteta bi bilo da u Brazilu ne budu igrači kao što su Mandžukić, Modrić, Džeko... I Hrvatska i BiH imaju kvalitetne i vrhunske igrače te vjerujem da će se moći suprotstaviti svakoj reprezentaciji. Na Svjetskom prvenstvu navijat ću za Hrvatsku, ali i za BiH bez obzira na to što nas oni nisu priznali. Volim gledati kvalitetan i moderan nogomet, a reprezentacija BiH to ima. Nadam se da ću imati vremena i prilike barem gledati jednu ili dvije utakmice Hrvatske. Evo, najprije ćemo vidjeti ždrijeb pa ću tada odlučiti koje ću utakmice ići gledati – istaknuo je Vokrri kojeg je rastužila i potresla vijest o smrti bivšeg predsjednika HNS-a Vlatka Markovića.

– Žao mi je što nisam mogao prisustvovati komemoraciji za Vlatka Markovića jer bio sam na putu, ali poslao sam telegram sućuti njegovoj obitelji. Marković je bio izuzetan čovjek i veliki prijatelj Kosova. Mnogo je lobirao za nas i mnogo učinio za kosovski nogomet. Mi Kosovari iznimno smo mu zahvalni na svemu što je učinio za nas – zaključio je Vokrri koji nikad nije igrao sa Šukerom iako ga je 1986. htio Dinamo. Dvije godine prije nego što je došao Šuker.

Komentara 8

Avatar Topgen
Topgen
22:01 05.12.2013.

Podrska Sukeru.

Avatar di1973
di1973
21:26 05.12.2013.

treba pomoći našim prijateljima u nevolji koja se zove srbija, bravo šuker

Avatar maksimilian
maksimilian
12:24 07.12.2013.

Doci ce vatreni samo okreni koje janje i glazbica i vino da budu u tonu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije