Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prevezeni helikopterom Crne Gore

Zaraženi hrvatski vojnici osjećaju se dobro, a liječenje će nastaviti u KBC-u Split

morh
Foto: MORH
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
25.04.2020.
u 17:45

U priopćenju crnogorskog ministarstva obrane navedeno da će hrvatski vojnici u subotu biti prevezeni helikopterom crnogorskog zrakoplovstva do Splita.

Tri pripadnika Hrvatske vojske u NATO operaciji KFOR na Kosovu nakon što su na testiranju pokazali da su pozitivni na koronavirus virus prevezeni su u poslijepodnevnim satima helikopterom Vojske Crne Gore u Split.

"Pripadnici Hrvatske vojske nemaju izražene simptome bolesti, osjećaju se dobro a liječenje će nastaviti u KBC-u Split. Odluka o njihovom povratku u Hrvatsku je donesena kako bi im se, ukoliko zatreba, pružila adekvatna zdravstvena skrb odnosno kako bi se smanjilo opterećenje na medicinsku službu u operaciji KFOR", priopćili su iz MORH-a.

Riječ je o pripadnicima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva iz sastava 32. hrvatskog kontingenta NATO operacije potpore miru u Republici Kosovo (Kosovo Force – KFOR). Helikopterski prijevoz realiziran je u duhu dobre vojne suradnje dviju savezničkih i prijateljskih vojski.

Podsjetimo, crnogorsko ministarstvo obrane priopćilo je danas da je Vojska Crne Gore evakuirala u subotu iz Prištine tri hrvatska vojnika i jednog službenika crnogorskog ministarstva obrane, koji su bili stacionirani u misiji KFOR-a na Kosovu, nakon što je testiranjem utvrđeno da su pozitivni na koronavirus. 

"Svi su dobrog i stabilnog zdravstvenog stanja, a liječenje će nastaviti u svojim državama", navodi se u priopćenju crnogorskog ministarstva obrane, u kojem je također navedeno da će hrvatski vojnici u subotu biti prevezeni helikopterom crnogorskog zrakoplovstva do Splita.

Video: Krunoslav Capak o popuštanju mjera

Priopćili su i da ova akcija predstavlja još jedan dokaz da je Crna Gora posvećen i pouzdan partner svim saveznicima, te „da je uvijek uz svoje i vojnike partnerskih zemalja, pa će tako biti i kada god se za tim ukaže prilika".

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
21:50 25.04.2020.

A pazi slike, znaci ipak nista bez Rusa.

Avatar RocoBaroco
RocoBaroco
20:11 25.04.2020.

Pravac Split i ne vracajte se ..

Avatar SharonZO81
SharonZO81
09:24 26.04.2020.

w︆︅w︅︆w︆︆.︆︆Lo︆︅v︅︆e︆︆x︆︆x︅︆.︆︅c︅︆l︆︅u︅︆b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije