Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HEROJSKI ČIN

Vojnik od utapanja spasio muškarca u invalidskim kolicima: Skočio u Savu i izvukao ga

Slavonski Brod: Mjesto na kojem je muškarac u invalidskim kolicima sletio u Savu
Foto: Ivica Galovic/ PIXSELL
1/3
08.05.2023.
u 18:12

Ministar obrane Mario Banožić zahvalio mu je na iskazanoj plemenitosti i hrabrosti, poručivši kako je ovo još jedan od pokazatelja izvrsnosti i plemenitosti hrvatskih vojnika

Hrvatski vojnik spasio je od utapanja muškarca u invalidskim kolicima, priopćilo je Ministarstvo obrane Republike Hrvatske (MORH). Kako su istaknuli iz Ministarstva, vojnik Stjepan Rosnaki skočio je u rijeku Savu i oslobodio unesrećenog muškarca koji je bio vezan u kolicima te ga izvukao iz rijeke.

"Pripadnik 3. tenkovske satnije Tenkovske bojne 'Kune' Hrvatske kopnene vojske vojnik Stjepan Rosnaki u nedjelju 7. svibnja 2023. godine sudjelovao je u akciji spašavanja na Šetalištu braće Radić u Slavonskom Brodu. Naime, vojnik Rosnaki je brzom reakcijom, zajedno sa još dvojicom građana, spasio život muškarca koji je bio vezan u kolicima skočivši u rijeku Savu, nakon čega ga je i izvukao iz rijeke", ističe MORH. 

Ministar obrane Mario Banožić zahvalio mu je na iskazanoj plemenitosti i hrabrosti, poručivši kako je ovo još jedan od pokazatelja izvrsnosti i plemenitosti hrvatskih vojnika.

"Vjerna služba, požrtvovnost i profesionalizam duboko su ukorijenjeni u sve naše vojnikinje i vojnike. Upravo svojim primjerom, vojnik Rosnaki potvrdio je kako se Hrvatska vojska može vrlo brzo i lako prilagoditi novim situacijama te da će biti na raspolaganju svojim građanima kad god je to potrebno“, rekao je ministar obrane.

VIDEO Počeo "bijeli štrajk" sudaca na hrvatskim sudovima

Komentara 6

GE
gerila
18:30 08.05.2023.

Svaka čast

Avatar Stradun
Stradun
18:28 08.05.2023.

Vojniče ,i još dvojico građana, svaka čast.

Avatar Marko
Marko
20:55 08.05.2023.

Bog te mazo pa to bila dogovorena vježba..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije