Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
impresivan poziv, ali...
Povratak na članak

Vojni stručnjak otkrio zašto je Putinova odluka o mobilizaciji jako opasan potez za Rusiju

Problem za Rusiju je što neuspjeh nije opcija. Treba im više vojnika. Pokušali su koristiti plaćenike i koristili su relativno mali broj, ali nisu se pokazali učinkovitima na bojnom polju - i zato su najavili ovu djelomičnu mobilizaciju, zaključio je umirovljeni vicemaršal zrakoplovstva Sean Bell

Komentari 15

DU
Deleted user
18:13 21.09.2022.

"veličina Putinovog poziva ...impresivna, ali [to] nisu... aktivni vojnici prekaljeni u bitkama." To je isto kao kad su Ameri slali svoju nacijonalnu gardu u Irak, samo tada mediji nisu angazirali ovakve "strucnjake".

VL
Avatar The new statesman
The new statesman
17:07 21.09.2022.

E pa sad .. .želimo "mi "pobijediti ili Rusi ?

VL
MI
mijica123
18:24 21.09.2022.

Ruski narod konačno se treba odlučiti želi li i idućih 300 godina živjeto u diktaturinili ne. Ako žele trebaju se samo javiti na Putinov poziv za vojsku i ostaviti kosti u ukrajinskoj zemlji.. Nitko be može svrgnuti Putina osim ruskog naroda. Pa da vidimo!

VL
DU
Deleted user
17:35 21.09.2022.

Dosta više tih procjena. Svatko s malo soli u glavi može zaključiti što se može dogoditi ako 9vo ili ako ono...... Ostavite se kojekakvih stručnjaka i analitičara. Da vidimo što će se događati narednih tjefana.

VL
Avatar Bud Humski
Bud Humski
18:50 21.09.2022.

"Pokušali su koristiti plaćenike i koristili su relativno mali broj, ali nisu se pokazali učinkovitima na bojnom polju." Bravo strucnjak! Rusi u Ukrajini imaju oko 150.000 vojnika, protiv armije od 700-800 tisuca... To je otprilike obrnut omjer od onoga koji je Rusima potreban za osvajanje teritorija! Kad se uzmu u obzir desetine milijardi dolara sve sofisticiranijeg i ubojitijeg oruzja koje svaki mjesec pristize u Ukrajinu iz "zapadnih demokracija", nema nista prirodnije nego mobilizirati jos vojnika. Ali i svijet je napokon shvatio pravu prirodu ovog sukoba, pa vise nema podrske stavovima SAD-a i njihovih vazala u UN-u. Njihove prijedloge raznih rezolucija podrzavaju samo clanice NATO-a i sacica drugih zemalja, i nitko vise! Zapad je vec udario sankcije sam sebi, a sada se polako i samo-izolira od ostatka svijeta! Kad zapravo rukne, osjetit ce te to na svojoj kozi zesce nego ikad prije. Vasem zulumu se blizi kraj...

VL
LI
lider
18:20 21.09.2022.

Što to znači dati mu prednost? Pustiti ga da pobjedi? Znaš li ti veleumni strateže što bi onda bilo dalje?

VL
Avatar Fićo
Fićo
22:29 21.09.2022.

Nemojte misliti da je u Europi bolje trenutno u eu ima više brijačnica i frizerski salona nego vojnika

VL
JU
juma
19:27 21.09.2022.

Rusi su gotovi. Svaki dan se sve više povlače, a moral koji je nikakav sada trebaju spašavati prisilno mobilizirani civili? Evo sve jedva čekaju sojeći u redu i nestrpljivo očekujući novu protezu, invalidska kolica ili mrtvački sanduk. Umjesto što srljajuu u propast bolje bi im bilo neka preko Erdogana zamole USA da u zamjenu za neke ustupke i garancije malo obuzda Ukrajince i privoli ih na neku vrst mirovnog sporazuma. Kao što rekoh prvog dana, rat je najlakše započeti, ali ga je jako teško završiti.

VL
DU
Deleted user
17:44 21.09.2022.

Opet jedan "vojni stručnjak" koji poznaje Rusiju bolje od Rusa....Rusi su kao i mi- Slaveni.I tu emocija vlada nad razumom.Bilo u nogometu ili ratu.Zato to ovi anglosaksonci ne kuže.Rus nije ušao u taj rat da bi ga izgubio ,to sigurno.E sad ,sa kolo će se zadovoljiti to je pitanje!

VL
DU
Deleted user
19:05 21.09.2022.

Putin je najveće zlo poslije Hiće, koje se snašlo svijet. Problem je to veći, što je zapad potpuno nerazumno radio sa Putinom i Rusijom i sam svojim novcem doveo Putina da se naoruža i počinje istim metodama, ali puno surovijeije i nerazumnije, bez dugoročnog plana, kao ranije zapad, uređivati svijet po svome. Ono što je problem je da se pobjednik još ne nazire, a još gore od toga je, što od postanka Rusije do danas, ne postoji ni godina ni narod koji se usrećio od ruske vlasti, sve tuga i jad i milijuni grobova. Jedino rješenje bez uništenja jedne strane je kompromis i zdrav razum plus demokracija, pitate kako. Zaustaviti rat priznati dio osvojenih teritorija Rusiji, drugi vratiti Ukrajini, ali i jedni i drugi sa posebnim statusom u Ukrajini i Rusiji i tako 20 godina, potom međunarodno nadgledan priznati referendum, pa koga narod izabere, a izabrati će bolji život, ma gdje bio. Sve drugo nema perspektivu, Rusija ne može izgubiti rat jer divljaci ne znaju gubiti radije će izabrati "idemo i mi oni u tpm". Ako Rusija pobijedi , jad i bijeda i milijuni grobova.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.