Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GLEDAMO RAT DRONOVA

Vojna analiza: Koje će oružje odlučiti pobjednika u Ukrajini

25.02.2023.
u 18:01

Lekcija ovog rata jest da je ukupnost intelligencea game changer. Dodatna je lekcija da tenkovi nisu passée te da razni borbeni dronovi nisu oružje koje donosi znatnu prevagu odlučujuću za rat

Ključne riječi

Komentara 14

Avatar Le-Freak
Le-Freak
18:35 25.02.2023.

Bayraktati su jedno ali mali dronovi su jos nesto drugo. Dronovi kamikaze i malo veci dronovi sa improviziranim bombama bas ostavljaju jak dojam na moral neprijatelja. Uz to, izvidjacki dronovi... mislim da to ipak jeste buducnost. Ako neprijatelj ima tisucu tenkova a dronom se da unistiti onda je dron ipak vrlo relevantan. Mali ratni dron kosta mozda 200 dolara u proizvodnji, tenk miliune... tako da mi se cini da buducnost jeste u dronovima. Treba tu malo i razlikovati vrste dronova (zrakoplovi na daljinski, kamikaze zrakoplovi, kamikaze helikoptercici, kamikaze rakete, izvidjacki zrakolovi na daljinski, izvidjacki helikoptercici na daljinski...) Dronovi su zbog toga vrlo opasni jer su vrlo jeftini, imaju kameru i gadjaju dosta precizno. Mislim da je to jedno od oruzja buducnosti. U stvari imamo svaki dan na twitteru puno snimaka kako strasno dronovi uvijek nanovo djeluju.

ST
stefj
20:29 25.02.2023.

Kao i u svakom ratu, uz taktiku, ključ pobjede je tehnika i ljudi... Ukrajina ima nešto zapadne tehnike i to koristi maksimalno, Rusi nedostatak pametnog oružja nadoknađuju količinom... Zato tamo gdje Rusi prođu, trava više ne raste. Troše 20-25000 granata dnevno, a efekt toga je višestruko manja nego efikasnost pametnog oružja, ali je razaranje kud i kamo veće...

DU
Deleted user
19:16 25.02.2023.

Samo narod moze odluciti pobjednika,a ne nikakvo oruzje.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije