Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Vojin Dimitrijević: U Hrvatskoj nije bilo genocida

vozac
Goran Jakuš/Pixsell
30.12.2009.
u 12:57

Dimitrijević je za beogradski list Danas izjavio kako ni jedan zločin počinjen u Hrvatskoj ili u Srbiji do sada nije označen međunarodnim standardima kao genocid niti ima izgleda da se proglasi genocidom.

- Ni tužba Hrvatske ni moguća protutužba Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu nemaju nikakvih izgleda za uspjeh. Obje su trošenje energije i novca. Još je gore što se njima kvare poboljšani odnosi između država i otežava položaj Srba u Hrvatskoj - komentirao je za beogardski list Danas uzajamne optužbe za genocid između Zagreba i Beograda Vojin Dimitrijević, direktor Beogradskog centra za ljudska prava i ugledni stručnjak za međunarodno pravo.

Dodao je kako ni jedan zločin počinjen u Hrvatskoj ili u Srbiji do sada nije označen međunarodnim standardima kao genocid niti ima izgleda da se proglasi genocidom.

Dimitrijević je objasnio da su u ratovima na prostoru bivše države počinjeni "ogavni zločini" kao što je ubijanje zatočenika, gađanje civilnih objekata, mučenje, silovanje i kolektivno kažnjavanje, i to jesu teški ratni zločini protiv čovječnosti, ali, objašnjava beogradski ekspert za međunarodno pravo, to nisu zločini genocida.

Komentara 85

OB
-obrisani-
13:39 30.12.2009.

mali cvrčak,puno tvojih čukun baba i prababa je dobro naprašio Turčin prčin ! E sad to što ti misliš da jesi,to je dobar vic.

OB
-obrisani-
13:54 30.12.2009.

rvatski jezik je ustvari nakaradan srpski. Jebiga i vi i ovi u bosni morate se pomiriti sa cinjenicom da pricate srpskim jezikom,sad bi tata sranjo rekao nije to lako al et....sta kad je tako.

OB
-obrisani-
13:29 30.12.2009.

downunder Duh je sačuvan, što svedoči i Srpski jezik kojim govorite. Da nije katoličke crkve jasno je da bi to bio jedan Srpski narod.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije