Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLJEDICE OBORINA

Vodotoci rijeka u Sloveniji opadaju, no građane se poziva na oprez zbog klizišta

Nakon obilnih kiša podigli su se vodostaji rijeka u Karlovcu
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL/Ilustracija
18.05.2023.
u 12:58

Zbog obilnih padalina proteklih su dana najviše narasle rijeke na sjeveroistoku i jugoistoku zemlje, od kojih su neke i poplavile. Zbog velike količine oborina u kratkom vremenskom razdoblju znatne probleme uzrokovali su i brojni bujični vodotoci. Posljednjih se dana pokrenulo nekoliko stotina klizišta, posebice u Slovenskim Goricama i Halozama, a opasnost od odrona i dalje postoji

Nakon obilnih kiša proteklih dana, vodotoci rijeka u srijedu u Sloveniji opadaju, no građane se i dalje poziva na oprez zbog opasnosti od klizišta. Krka se i dalje razlijeva na uobičajenim mjestima, još ima izlijevanja u slivovima Pesnice i Ščavnice, Mura se razlijeva unutar protupoplavnih nasipa, prenosi slovenska agencija STA. Očekuje se da će se te rijeke vratiti u svoja korita do subote, održavajući visoke vodostaje, navodi se u hidrološkom izvješću.

Prema prognozama hidrologa slovenske agencije za okoliš rijeke će nastaviti opadati. Zbog obilnih padalina proteklih su dana najviše narasle rijeke na sjeveroistoku i jugoistoku zemlje, od kojih su neke i poplavile. Zbog velike količine oborina u kratkom vremenskom razdoblju znatne probleme uzrokovali su i brojni bujični vodotoci. Posljednjih se dana pokrenulo nekoliko stotina klizišta, posebice u Slovenskim Goricama i Halozama, a opasnost od odrona i dalje postoji, upozorava Geološki zavod Slovenije. Stoga se pozivaju građani da prate događanja i promjene u svojoj okolini i na objektima.

VEZANI ČLANCI: 

Vatrogasci u Celju, Mariboru, Murskoj Soboti i Ptuju tijekom noći su otklanjali posljedice obilnih padalina. Ispumpavali su vodu iz podrumskih prostorija stambenih i drugih objekata, čistili propuste, uklanjali oboreno drveće i postavljali vreće s pijeskom. U otklanjanju posljedica obilnih padalina pomaže i više od 100 pripadnika slovenske vojske. Zbog izlijevanja vodotokova na pojedinim je cestama obustavljen promet.

VIDEO: Korana i Kupe i dalje rastu, situacija sve ozbiljnija

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije