Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radio se ispričao

Voditelj pitao veleposlanika: Jesu li i Židovi odgovorni za rastući antisemitizam?

Danska
Foto: Reuters/PIXSELL
18.02.2015.
u 09:34

Radiopostaja je sa svoje internetske stranice uklonila emisiju te se ispričala zbog tog pitanja

Švedski radio javno se ispričao zato što je njihov voditelj veleposlanika Izraela pitao o odgovornosti Židova za rastući antisemitizam, piše The Times of Israel.

– Jesu li i Židovi sami odgovorni zbog rastućeg antisemitizma? – pitao je voditelj Švedskog radija veleposlanika Isaaca Bachmana na što mu je ovaj u šoku kazao da neće odgovoriti na to pitanje.

No, voditelj je bio uporan i upitao ga zašto neće odgovoriti na što mu je veleposlanik kazao da ne postoji razlog za njegovo postavljanje. Radiopostaja je sa svoje internetske stranice uklonila emisiju te se ispričala zbog tog pitanja.

Emisija je bila potaknuta napadom u Danskoj gdje je tijekom vikenda 22-godišnji Omar El-Hussein ubio i Židova Dana Uzana, koji je kao čuvar volontirao u sinagogi u Kopenhagenu.

>>Danska policija uhitila dvojac koji je pomagao napadaču

>>Između dva napada u Kopenhagenu napadač većinu vremena proveo u internet kafiću

Komentara 23

Avatar Istina je voda duboka
Istina je voda duboka
10:07 18.02.2015.

Takva pitanja se ne postavljaju, jer su istinita...a istina nije baš popularna u ovom nakaradnom svijetu. Čudim se da nije ispod ovog teksta zabranjeno komentiranje.

BR
Brandfackel2
09:54 18.02.2015.

Toliko o slobodi govora i nezavisnim medijima u ovim kvazidemokracijama, a u stvarnosti ljevičarskoliberalnom fašizmu... Promptno uklonili emisiju, kao što su eliminirali Evu Herman sa njemačke televizije jer je samo iznijela neospornu činjenicu da su nacisti dali ogroman doprinos u izgradnji njemačke cestovne infrastrukture... Antisemitizam je u ovoj sramotnoj judeomasonskoj "zapadnoj demokraciji" ništa drugo negoli biznis na kojem se zgrću bilijuni... Baš kao što je u Hrvatskoj izmišljanje ustaštva nepresušni izvor financija za razne "nevladine" udruge, lezileboviće i komunističke uhljebe...

DU
Deleted user
09:56 18.02.2015.

Malo čudno ponašanje veleposlanika... znači, prije sto godina su židovi bili ubijani i mučeni, što dakako ne negiramo, i sada smiju u ime te žrtve oni biti ti koji smiju svašta raditi? Ne govorim samo o ovom slučaju, mislim ii na tvz preventivne napade na iračka i iranska postrojenja, na rušenje kuća Palestincima... zamislite da hrvatska vlada sruši pet kuća u pupovčevom selu zbog njegovog vrijeđanja Hrvata.. a upravo tako židovi rade s palestincima...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije