Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRAVA POLEMIKA

Neviđena popularnost: Razvoda Billa i Melinde Gates izazvao veliko zanimanje u Kini

La France honore Bill et Melinda Gates des insignes de Commandeur de la Légion d'Honneur
Foto: Pierre Perusseau/PIXSELL
1/2
05.05.2021.
u 17:52

Među korisnicima u Kini jako se vode polemike oko raspodjele njihovog bogatstva, ali i utjecaju rastave na Microsoft i njihove humanitarne udruge

Rastava Melinde i Billa Gatesa u potpunosti je šokirala javnost u Kini gdje je na hashtag '#Bill Gates' divorce' na kineskoj platformi Weibo skupio preko 830 milijuna pregleda i 66.000 komentara korisnika. 

Usporedbe radi, rastava 2019. godine Amazonovog osnivatelja Jeffa Bezosa i MacKenzie Scott prikupila je 91 milijun pregleda na platformi, prenosi CNN

Među korisnicima u Kini jako se vode polemike oko raspodjele njihovog bogatstva, ali i utjecaju rastave na Microsoft i njihove humanitarne udruge putem kojih su dosad uložili čak 53,8 milijardi dolara u globalno zdravstvo. 

- Ti i Melinda ste jako doprinijeli ljudima diljem svijeta. I ako niste više skupa, nadam se da će vaša organizacija svejedno nastaviti pomagati ljudima, napisao je jedan od korisnika na objavi  na službenom Weibo profilu Billa Gatesa, napisanom na kineskom jeziku.

Facebook je u Kini zabranjen, kao i Google, no Microsoftov Linkedln jedan je od rijetkih zapadnjačkih društvenih mreža koje su dopuštene.

No, Bill Gates godinama je gradio odnose s Kinom i pomagao državi u razvijanju software industrije. Tako je 2006. godine u svom domu u Washingtonu ugostio i bivšeg kineskog predsjednika Hua Jintaoa, a prošle godine je dobio i zahvalu trenutnog predsjenika Xi Jinpinga zbog pomoći u borbi s COVID-om 19.

 

Profil zaposlenih u Hrvatskoj: Prosječna plaća u 2020. bila je 6763 kn, a 7% zaposlenih ima samo osnovno ili niže obrazovanje!

Ključne riječi

Komentara 8

OK
okvarbudovič
21:32 05.05.2021.

ne mogu vjerovati da se rastaje najveci doktor univerzuma,spasitelj,i dobrotvor,nas bily,ak je to istina onda vise nista nema smisla.

ĆA
ĆanotaKrljo
21:19 05.05.2021.

Jedno će dobiti Pfizer - drugo Astrazeneku i eto love do krova !

MM
Marljivi mrav
21:16 05.05.2021.

:Nije u šoldima sve" nešto je i u zaradi od cjepiva!!! 😉

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije