Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ELITNA PROSTITUCIJA

Vlasniku agencije Kristina godina zatvora uvjetno za podvođenje manekenki

Ivica Jurišić, Mario Sačić
Foto: Tino Juric/PIXSELL
05.02.2015.
u 13:29

Ivica Jurišić i Mario Šačić nepravomoćno su osuđeni

Ivica Jurišić, vlasnik modne agencije Kristina kažnjen je uvjetno s godinom dana zatvora na rok kušnje od tri godine zbog podvođenja, odnosno ugovaranja seksualnih usluga pet manekenki iz svoje agencije s bogatim i utjecajnim klijentima. Uvjetno je kažnjen i drugooptuženi, dubrovački HDZ-ovac Mario Šačić sa šest mjeseci zatvora, zbog pomaganja u organiziranju prostitucije u jednom slučaju.

Jurišić je kažnjen i s oduzimanjem nepripadajuće materijalne koristi koje je imao od počinjenja kaznenog djela, koje je procijenjeno na 8260 kuna, a obojica trebaju platiti i troškove postupka.

Nepravomoćni je to epilog velikoga seks skandala iz 2012. godine kada je Jurišić optužen za podvođenje svojih manekenki, među kojima su bile i missice, odnosno pobjednice na natječajima ljepote. Javnost su intrigirala imena iz svijeta biznisa i politike koji su se vezivali az slučaj kao primatelji usluga. Navodno se cijena seksa kretala i do 6000 kuna. Suđenje je, zbog zaštite identiteta djevojaka, bilo zatvoreno za javnost.

Jurišića je skandal poslovno dotukao, a njegovi poznanici tvrde i emotivno. Nije imao novca ni za odvjetnika pa mu ga je odredio Općinski sud u Splitu, na kojemu se spor vodio. Vlasnika agencije Kristina čeka još jedno suđenje i to na Županijskom sudu u Splitu, za podvođenje djeteta. Terete ga da je tijekom srpnja 2013. godine radi ostvarivanja materijalne koristi organizirao pružanje seksualne usluge 17-godišnjakinje za novac nepoznatoj muškoj osobi za što mu je ona isplatila određeni iznos. Optužnica je bila podignuta i protiv još dvojice splitskih poduzetnika koji su se nagodili pa će Jurišić na optuženičkoj klupi biti sam.

>>Šef modne agencije ovaj put podvodio i jednu maloljetnicu

>>Elitne djevojke i bogati klijenti u raljama afere koja potresa Split

Komentara 7

N6
ninja 69
14:06 05.02.2015.

Prije će biti zbog zaštite klijenata.

DA
dante13st
18:05 05.02.2015.

Kad god ( Policija) Pipne u "eLiTu"Otkriva se ČISTA Istina a to je Zadnji Šljam od ljudskog Roda koji se je UGURAO u Svaku PORU"Društva". NEmogu Taj JAD Više Trpiti, slušati, gledati.........!!!!!!!!!! MisleOni: Pošteni su Ludi a Mi tj.Oni daa su Pametni. Sve se Vraća Sve se Plaća Sanader, Nadan.....i drugari/ce !!! Kad im PROradi Savjesttada ću Biti Sretan, AKO Ikada na Ovom Svijetu???????????????!!!

DA
danijelrukavina4
18:24 05.02.2015.

Projekt "Modna agencija Kristinko".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije