Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
split

Vlasnik stana teško stradao, opečeno mu 40 posto tijela

eksplozija,plinska boca (1)
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/3
17.12.2012.
u 10:21

Sve se dogodilo jer je plin curio iz plinske boce, koja je stajala u spavaćoj sobi

Vinko E. (69), vlasnik stana na Putu Skalica u Splitu, teško je ozlijeđen u eksploziji i požaru kojima je uzrok istjecanje plina iz plinske boce. Zbrinut je u splitskom KBC-u, a navodno mu je opečeno više od četrdeset posto tijela. Eksplozija se dogodila u ponedjeljak u 9.40 sati, a tada je Vinko E. bio je sam u stanu jer je supruga izašla.

Letjela stakla, rolete...

Plin je istjecao iz boce koja je stajala u spavaćoj sobi, a pri iskrenju dogodila se eksplozija. Pri vrlo snažnoj detonaciji u stanu na četvrtom katu izbijeni su prozori, a ubrzo je počeo i sukljati dim što su prvi primijetili radnici Parkova i nasada koji su sjekli oleandre na ulici. Otrčali su do stana, ali nisu mogli ući zbog protuprovalnih vrata te su mogli samo čekati vatrogasce koji su došli vrlo brzo, za desetak minuta. Nesretnog čovjeka iznijeli su na nosilima djelatnici Hitne medicinske pomoći i odvezli ga u bolnicu.

– Grunulo je neviđeno. Strašno! Mislio sam da je u stan bačena bomba. Izbilo je cijeli prozor. Letjela su stakla, rolete i zavjese! – pričaju uznemireni susjedi koji su se okupili ispred zgrade. Svi su zabrinuti zbog teškog stanja ozlijeđenog susjeda.

– Šteta je golema, ali samo neka se on izvuče! – zaključili su.

Odvalio se zid

Stan je, kažu, potpuno uništen. Od siline eksplozije odvalio se zid između spavaće sobe i dnevnog boravka. Te su dvije prostorije izgorjele, a ostali dio stana je također oštećen u požaru i natopljen vodom. Požar je gasilo dvanaest vatrogasaca Vatrogasne postrojbe Split, nakon čega su istražitelji mogli početi očevid. Stanovi ispod i iznad, na trećem katu i petom katu, također su oštećeni. U stanu ispod procurila je voda kroz strop, a na stanu iznad navodno ima oštećenja koja su nastala zbog siline eksplozije.

>>Deset djevojčica poginulo u eksploziji dok je skupljalo drva

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije