Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
toni eterović

Vlasnik portala udarno.com za 156.000 kn oštetio ljude pred ovrhama

Toni Eterović
Foto: Facebook-profil
1/4
06.02.2015.
u 12:02

Prevario je i gradove i županije za 68.000 kuna. Iako je na Bilicama, sa svog Facebook profila dva je puta zavapio da je nevin

Toni Eterović (33), vlasnik portala udarno.com, koje je u istražnom zatvoru od prosinca zbog sumnje da je organizirao lažne humanitarne akcije, a prikupljeni novac prisvajao, kazneno je prijavljen za još nekoliko prijevara. Sumnjiče ga da je početkom 2011., u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi, osnovao udrugu te kao njezin predsjednik i odgovorna osoba izradio lažni zabavno-umjetnički program nastupa u velikom broju hrvatskih gradova.

Putem e-maila od niza gradova i županija tražio je i dobio novčane donacije za pokrivanje troškova organizacije programa, u iznosu od 68.000 kuna. Program nikada nije održan, niti je izvršen povrat uplaćenog novca. Također je utvrđena sumnja da je tijekom 2013. i 2014. na svom internetskom portalu javno objavio veći broj članaka u kojima je neistinito naveo kako je oformio tim odvjetnika i različitih stručnjaka, koji će zastupati građane koji su uzeli kredite, te podnositi tužbe u njihovo ime u zemlji i inozemstvu, kako bi se zaustavile ovrhe nad njihovim nekretninama i poništili ugovori o zaključenim kreditima.

Eterović je zatim stupio u kontakt s većim brojem osoba, od kojih je, na ime članarine, odnosno materijalnih troškova vođenja postupaka, zatražio i dobio oko 156.000 kuna. Ukupna materijalna šteta iznosi oko 224.000 kuna. Eterović je pritvoren kako ne bi utjecao an svjedoka, a iako je na Bilicama, sa svoga Facebook profila u dva je navrata uspio poručiti da je nevin i kakao mu sve pakiraju.

Sredinom siječnja napisao je "Perkovićevo podzemlje s Bajićevim Rankom natovarilo mi je teške optužbe, a mediji mi presuđuju i linčuju me kako bi uništili udarno...ovo je osveta sistema, svi šute. Čekam jamčevinu, nadam se od RBA, Živog zida, Zviždača i prijatelja da će mi pomoć. Brane mi pisanje....Ovo je Hrvatska, nevin sam, podvalili su mi!!" Prije toga, prvoga dana ove godine na njegovom profilu osvanuo je vapaj: "Nemoćan sam.Tužit ću sve medije za laži. Postupak mi je montiran, ležim u zatvoru, a nesmim se branit. Obitelji Socan sam spasio kuću, mnogo djece pomogao u operacijama, godinu dana rastegao ovrhe ilegalnih RBA banaka. Humanitarnu su mi podvalili, Josipović, Ostojić i Perković su uništili mene I moj portal. Izoliran sam, optužen i osramoćen., Bože kazni ih, jer ovo je neviđen politički progon novinara u 21 stoljeću."

>>Vlasnik portala uhićen zbog lažnih humanitarnih akcija

Komentara 4

GU
gustirna
12:35 06.02.2015.

Kada ovaj naglo postane kriminalac poslije pisanja o eventualnim zlocinima oca druga zampovskog gubitnika ,osmnjicenog kriminalca u bezbroj afera,onda je jako vjerovatno da je nad covjekom proveden politicki a ne kriminalni progon ,po cemu je partijsko pravosudje u hrvatskoj poznato i u svijetu.inace mediji pod kontrolom udbaske zadruge dajumotkaz novinarima koji pokusavaju pisati bas o temi o kojoj je pisao

DU
Deleted user
13:55 06.02.2015.

Sdasnjem DORH- ne vjerujem nista. teka kada budu procesuirali one koji su nanili stetu R. Hrvatskoj sa lex Perkovic i za sve sto su strpali u ladice Bajic i kompanija.

DU
Deleted user
12:26 06.02.2015.

Svaki lopov kaže da je progonjen politički.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije