Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LEGRAD

Vlasnik nelegalnog doma platio kaznu pa nastavio s radom. Od novinarke tražio novac za izjavu

Izmještaj oboljelih korisnika ilegalnog doma za starije osobe u Legradu
Foto: Marko Horvat / Glas Podravine
1/8
15.12.2020.
u 22:31

Da dom radi potvrdili su susjedi, ali i načelnik općine Legrad Ivan Sabolić

Općinski sud u Koprivnici proglasio je krivim Ladislava Sabu, vlasnika nelegalnog doma za starije i nemoćne u Legradu koji je u javnost dospio početkom listopada ove godine zbog zaraze njegovih korisnika koronavirusom. Sabo je novčano kažnjen s 10 tisuća kuna, što je pet puta manje od najveće kazne koja mu je mogla biti izrečena.

Kako doznaje HTV, kaznu kao i troškove prekršajnog postupka platio je 6. studenoga, ali ga to, čini se, nije spriječilo da i dalje nastavi s nelegalnim radom. Da dom radi potvrdili su susjedi, ali i načelnik općine Legrad Ivan Sabolić. Prema riječima Sabolića, nedavno su intervenirali zbog smrtnog slučaja korisnika doma koji je zbrinut putem mjerodavne službe u općini te su, kaže, i sami povezali da dom očito i dalje radi. To potvrđuje i Zavod za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije čiji su djelatnici intervenirali u domu 6. listopada. 

Vlasnik objekta odbio je dati izjavu HTV-u jer je zahtjevao da mu se plati za to, a Ministarstvo rada, čija je inspekcija bila u nadzoru 2. listopada ove godine, nema novih saznanja o domu u Legradu.

>> FOTO Dom za starije i nemoćne u Legradu u listopadu kada je u javnost dospio zbog zaraze korisnika koronavirusom

Izmještaj oboljelih korisnika ilegalnog doma za starije osobe u Legradu
1/8

Komentara 6

Avatar wakan tanka
wakan tanka
07:30 16.12.2020.

pa ako nitko nije htio preuzeti sticenike njegovog doma, koji izbor je imao?..........da ih ostavi na klupi u najblizem parku ili da ih odvede u Ministarstvo rada?

DU
Deleted user
13:50 16.12.2020.

A dobro ju je otpilio,svaka čast.

TA
Talleyard
09:11 16.12.2020.

Nitko ne tjera štićenike da ostaju u tom domu. Kada bi imali boljih i povoljnijih opcijaotišli bi tamo. Ovom vlasniku i svima treba pomoći da ima što više takvih domova, konkurencija , jer neki vlasnici su postali živoderi, naplaćuju ogromne svote, bogate se na starcima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije