Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Opasni modeli'

Vlasnici Mitsubishija, Audija, provjerite svoja vozila

auti
Foto: Thinkstock
03.12.2013.
u 19:14

Na listi se tako našao Mitsubishi Lancer Evolution (CZ4A), modeli proizvedeni između 2008. i 2014. godine

Državni inspektorat danas je izvijestio o opasnim proizvodima u kategoriji vozila koja predstavljaju opasnost za korisnike.

Na listi se tako našao Mitsubishi Lancer Evolution (CZ4A), modeli proizvedeni između 2008. i 2014. godine. Zbog nedostatne čvrstoće vara cilindar spojke može se slomiti, što može rezultirati istjecanjem tekućine. Spojka može postati neuporabljiva pri promjeni stupnja prijenosa ili kod pokretanja vozila nakon što je motor bio isključen, javljaju iz inspektorata.

Potrošače koji su kupili šest takvih vozila distributer za RH LMG AUTOKUĆA Staro Čiče obavijestio je o mogućnosti otklanjanja tog nedostatka.

Inspektorat navodi da se kod modela Audi S6, RS6, S7 i kod 4G-MY proizvedenih između 2011. i 2014. u izoliranim slučajevima dovod goriva tijekom vremena može oštetiti zbog procesa u proizvodnji. U najgorem slučaju gorivo može istjecati, što predstavlja potencijalni rizik od požara i uzrokovati opekline i ozljede korisnika.

Potrošači koji su kupili tri navedena vozila obaviješteni su od strane distributera o mogućnosti provjere i zamjene uređaja za dovod goriva po potrebi.

Za pet motocikala Harley – Davidson, M.Y. 2014 Touring i Custom Vehicle Operation potrebna je zamjena hidrauličnog cilindra spojke jer se hidraulički sustav spojke ne može dovoljno podići i odvojiti od spojke i postoji mogućnost da je ugrađena pogrešna pločica spojke. Distributer je kupce obavijestio o mogućnosti zamjene hidrauličnog cilindra spojke motocikla.

Zbog pogrešaka u proizvodnji kod HGV/busa, proizvedenih između 2012. i 2013. godine, proizvođača Scanije, može doći do odvajanja spojeva kočnih crijeva, pri čemu dolazi do gubitka djelotvornosti kočenja kod naplatka kočnice ili primjerne parkirne kočnice. Poslovni korisnici obaviješteni su od distributera o mogućnosti provjere i zamjene kočnih crijeva.

>> Inspektorat: 'Energy Saver Pro' ne smanjuje potrošnju radne energije

Komentara 1

GL
gloria
22:29 03.12.2013.

Ovo je nanjušila gospođa županica pa je vratila A6. Škoda nema tih problema!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije