Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DUBROVNIK Nesuglasice oko hotela Belvedere

Vlahušić stopirao gradnju izvan sadašnjih gabarita

07.07.2009.
u 16:36

Hotel Belvedere, jedan od rijetkih hotela na dubrovačkom području koji nije obnovljen nakon Domovinskog rata, ovih je dana opet tema gradskih priča. Gradonačelnik Andro Vlahušić je, naime, izvijestio da se nedavno sastao s većinskim vlasnikom toga hotela Zvonkom Stojevićem, a tema je bila budućnost tog objekta.

Nije u skladu s GUP-om
– I mene je, kao i cijelu gradsku javnost, zanimalo kada će početi obnova. Gospodin Stojević je na sastanku rekao kako se obnova planira uskoro, ali nakon što je iznio detalje budućih planova, odgovorio sam mu da takva obnova za nas nije prihvatljiva – istaknuo je Vlahušić, koji obnovu hotela nije stopirao zato što želi zaustaviti gospodarski rast Grada, već zbog toga što je Stojević izrazio želju da nakon obnove kompleks Belvederea bude puno veći nego što je danas.

– Među ostalim, vlasnik je najavio gradnju dvorane za 2000 mjesta, golemog parkirališta, luke na mjestu plaže i drugoga. Za takvo što trebao bi 3-5 puta veći prostor nego što ga Belvedere sada zauzima. To nije u skladu s našim GUP-om i takvo što nećemo dopustiti – objasnio je Vlahušić.

Tako Belvedere nećemo moći svrstati u kategoriju hotela koji su proteklih godina nakon obnove “narasli” izvan osnovnih gabarita. Imperial, More, Libertas Rixos, Bellevue, Importanne Resort, Villa Dubrovnik, svi ti hoteli sada su puno veći nego prije Domovinskog rata, i to je proteklih godina nailazilo na otpor Dubrovčana, kojima je pretjeranim građenjem uništen krajolik.

Možda i zelena zona?
Gradonačelnik Vlahušić svoje je stajalište poslao svim suvlasnicima hotela – Ini, HFP-u i drugima. Gradskom vijeću dat će preporuku da ne prihvati ovakav plan obnove, a upravo bi vijeće prilikom izmjena i dopuna GUP-a prostor Belvederea moglo proglasiti i – zelenom zonom. Tada bi se situacija posve izmijenila.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije