Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uzoran u zatvoru

Vladimir Zagorec prvi put pušten na slobodan vikend

antun šporer, vladimir zagorec (1)
Antonio Bronić/PIXSELL
24.07.2012.
u 19:36

Vladimir Zagorec odslužio je dvije trećine kazne i ima pravo jednom mjesečno izaći na slobodan vikend u trajanju od 48 sati

Vladimir Zagorec prošli je vikend, prvi put otkad je počeo izdržavati kaznu od sedam godina zatvora, izašao na slobodan vikend. Izlaz mu je odobren na 48 sati, a proveo ga je, kako doznajemo, u Zagrebu.

Zasigurno najpoznatiji stanovnik ženskog odjela zatvora u Remetincu, na koji je zbog zdravstvenih razloga vraćen prošli tjedan iz kaznionice u Glini, pravo na pogodnost izlaska na slobodan vikend ostvario je jer je odslužio dvije trećine kazne. Osim toga, prije no što je pušten na vikend, zatražena su mišljenja mjerodavnih službi i bila su pozitivna.

Zagorec inače pravo pogodnosti korištenja slobodnog vikenda u trajanju od 48 sati ima jednom mjesečno ili za blagdane, što znači da bi sljedeći put iz Remetinca mogao izaći za Veliku Gospu. Tijekom izdržavanja kazne Zagorec je, očito, bio uzoran zatvorenik, što je uz odsluženje dvije trećine kazne preduvjet za korištenje pogodnosti, u koje osim puštanja na slobodne vikende spada i pravo na korištenje godišnjeg odmora.

Kao što se zna, Zagorec je većinu svoje zatvorske kazne, koja mu je izrečena u aferi Dragulji, proveo na ženskom odjelu zatvora u Remetincu. Takav tretman, koji je neuobičajen, jer svi osuđeni na kazne zatvora veće od pet godina idu u kaznionicu u Lepoglavi, pravdan je sigurnosnim razlozima. Većinu tog vremena u ćeliji je bio uglavnom sam. 

Komentara 7

ČS
čuvaj se senjske ruke
22:20 24.07.2012.

Hrvati imaju kao državu!!!!

Avatar sultan46
sultan46
22:24 24.07.2012.

ja se javljam ddobrovoljno u zatvor na zenski odjel ::)))) A koga to jos zanima sto je zagorac izasao na vikand ??

Avatar emilsali
emilsali
20:30 24.07.2012.

Ja sam takav. Izgovor ljudi koji misle da je to bas eto tako moralo da bude, da su se u datom trenutku, eto, bas zvezde namestile tako da oni naprave sranje u tudjem zivotu. Takvi su, sta ce? Sudija: Nistete uzeli advokata. Da li mozete da mi kazete zasto ste ubili doticnog NN? Okrivljeni: Gospodine sudijo, ja sam takav. Evo kao dokaz prilazem natalnu kartu. Sudija (gleda i razmislja): Mesec u devici, znaci retki seksualni odnosi, Mars u jarcu, Saturn u Biku, au rogati na brvnu i da evo prva kuca u Strelcu, znaci i kad je gadjao nije mogao da promasi. Jebi ga, takav je covek. Sudija: "Oslobodjeni ste. Stvarno ste takvi." P.S. Svaka veza sa Vasim horoskopom je slucajna, osim u slucaju da ste se pronasli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije