Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODRŽAO REFERENDUME U UKRAJINI
Povratak na članak

Putin naredio djelomičnu mobilizaciju i zaprijetio: I mi imamo oružje za masovno uništenje

Putin je na početku govora rekao da Zapad "želi uništiti Rusiju" i da se "ovdje radi o obrani Rusije i teritorija Donbasa". Rekao je da Rusija podupire to stanovništvo i da nema pravo odustati od njega.

Komentari 79

Avatar ŽutiKarton
ŽutiKarton
08:24 21.09.2022.

Što znači " Djelomična mobilizacija " ? Da moskovski sinovi neće dobivati pozive?

VL
Avatar Le-Freak
Le-Freak
08:43 21.09.2022.

Jadne li snage. "Nepobjediva" ruska vojska zbog nesposobnosti nema drugih mogucnosti nego prijetiti samounistenjem. Bas je to impresivna vojna moc. Povjerovali sami u svoje mitove i sada nemaju izlaza jer su nesposobni na vojnom polju se usprotiviti Ukraincima.

VL
Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
08:39 21.09.2022.

Kad mu je došao Dodik dati podršku i prenio pozdrave sa druženja u Laktašima malo se ohrabrio.

VL
Avatar Kukulkan
Kukulkan
08:53 21.09.2022.

A sta je sa Belorusima? Lukasenko bio hrabar na pocetku "specijalne operacije" i hvalio se kako ce sadit silose za nuklearne prema zapadu. Usutio se i on. Jedino nase komsije su optimisti kod putlera

VL
TM
trade_mark
08:58 21.09.2022.

ajde vlado budi faca pa mobiliziraj ljude iz moskve i sankt-peterburga, a ne siročad iz sibira i istoka.

VL
CR
croasan1
08:43 21.09.2022.

Ne bih znao da imaju Rusi imaju nuklearno oružje da Putler i Medvedev i Kurta i Murta iz Rusije to nisu ponovili jedno 100 puta,svaki dan od početka agresije.Sa zapada to niko nije ni spominjo nego su ljepo upozoravali vezano za eventualnu uporabu toga.Kao što sam pretpostavio rat se nastavlja .Sa vojničkog gledišta ta djelimična mobilizacija ne znači puno.Operativno je upitno koncentrisati puno vojske blizu bojišnice u ovakvim uslovima gdje caruje moćno ,precizno, zapadno oružje.Pitanje je kako uopće poslati ljude na popunu bojišnice a da već u toj početnoj fazi ne budu desetkovani.Eventualno će dodatna mobilizacija omogućiti rotaciju premorenih Ruskih snaga koje su na ivici raspada trenutno , produžiće rat koji je trebao trajati 10-ak dana .Ishod rata neće promjeniti.Rusi gube

VL
ST
stefj
08:31 21.09.2022.

Očekivano, Putin ide u daljnju eskalaciju... Sada, kada se gleda ne tako davna prošlost, čini se jednostavno nevjerojatno kako se EU, naročito Njemačka vezala uz takvog čovjeka. Očito je jako dobro "lobirao" kod političara, isto kao što je izdašno financirao zelene. Radi toga je EU danas u vrlo lošoj situaciji, a zeleno i dalje rastura, budući da je postala državna religija...

VL
LE
Levanto
09:13 21.09.2022.

Ovo nije samo Krim, Dombas glavni problem. Problem je što je svjetski poredak u izglednom urušavanju, jer ni jedna manja zemlja neće više biti sigurna. Svako koketiranje s Putinom, treba biti kažnjeno.

VL
HU
Hubrvi
09:35 21.09.2022.

Kaj smjera Vucic? Prema njegovoj izjavi ocekuje, ako se njegova izjava dobro interpretira, rat svjetskih razmjera.. a to znaci i rat na Balkanu. U tom slucaju ce Srbija prvo stati na stranu Rusije i pripojiti Republiku Srpsku Srbiji. Zatim ce napasti Kosovo, pa onda i Hrvatsku. Granica Virovitica-Karlovac-Karlobag je u Srbiji i medju Srbima itekako aktualna i cilj koji odobrava 95 % Srba. I ti ratovi Srbija nece voditi sama, nego uz pomoc Rusije Stvaranje Velike Srbije je bio i ostao cilj svih srpskih vlada i takvi planovi u srpskoj vojsci i kof Vucica. Pitanje je jedino, da ako Rusi, a naznake postoje, napadnu NATO, koliko dugo Rusi mogu izdrzati. Jer napasti zemlje clanice NATO-a nije isto kao napasti Ukrajinu. Za nadati se je da se to nece dogoditi, ali naznake za takav szenario su tu.

VL
GM
gmižić
08:24 21.09.2022.

Prisiljen zbog drugih biti diktator i osvajač onoga što nije njegovo.

VL
BE
Beyonder
09:17 21.09.2022.

Ratove bi vodili oni koji nisu sposobni držati oružje u rukama

VL
VO
Votum
08:51 21.09.2022.

To što je on naredio "djelomičnu mobilizaciju" samo govori ono što se piše danima-Rujama ne ide dobro.

VL
PI
Pilatus
08:10 21.09.2022.

Nije mu bio na korekturi i lekturi, pa je odgođeno! Oni su šaka jada i da nemaju to atomsko naoružanje koje je u tko zna kakvom stanju, s njima bi se rugali, ovako još uvijek pomalo smo oprezni i rezervirani ..No zato su tu heroji Ukrajine, slava im, slava Ukrajini! Za dom spremni!

VL
ED
edgar2
08:31 21.09.2022.

Djelomičnoj mobilizaciji podliježe rezervni sastav koji prema procjenama broji oko 2 milijuna ljudi???

VL
BU
bubacro
09:07 21.09.2022.

putleru šalji djecu tajkuna prve na frontu i rat će prestat sutra

VL
ZV
zvezdomor
09:01 21.09.2022.

pucao bi on po svima al mu sfalilo karabita

VL
Avatar MarkoHR
MarkoHR
08:56 21.09.2022.

"Zaštitit ćemo svoj narod".. Baš se jasno vidi koliko je tebi stalo do tvojega naroda! Pedeset tisuća već si poslao na drugi svijet, a koliko ih je tek ranjeno, pretvoreno u invalide, izbjeglice, dezertere i sl.. Koliko si zla, sramote, prijezira, mržnje i poniženja nanio svome narodu, to još od Hitl..a nikome nije uspjelo!

VL
Avatar Hazl113
Hazl113
09:19 21.09.2022.

Prekasno. Ni opća mobilizacija više ne može tu pomoći. Ukraina sada ima ono što nije imala prije pola godine, a ovim će samo dobiti još više, jače i modernije. Putin je time priznao i da gubi u Ukraini. Bit će Rusa barem još 50.000 manje.

VL
Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
08:42 21.09.2022.

Ovaj je sve luđi i luđi. Kod njega nema povlačenja niti uzmaka.

VL
Avatar AlPoS
AlPoS
09:01 21.09.2022.

I tako umjesto zagovaranja pregovora i mira izabran je put na korak do totalnog rata i zato je djelomična mobilizacija. Potpuno je nevažno što misli Zapad o referendumu i da li ga priznaje, jer u slučaju da referendum prođe i da se odmetnute regije priključe Rusiji stvari će se promijeniti iz stubaka. Stupanjem odmetnutih regija u sastav Rusije sva zapadna pomoć ili napadi Ukra će se tumačiti od strane Rusije kao napad na ruski teritorij i tada stupa opća mobilizacija. i sada će se događati veliko razaranje Ukrajine, jer će na stotine tisuća mobiliziranih Rusa promijeniti odnose snaga u Ukrajini, jer je očito da Rusija sa 200 000 vojnika ne može kontrolirati toliki teritorij. Budala svagdje i na svim stranama ima, ali da nitko nije želio pokušati pregovarati da ovoga ne dođe je veliki promašaj, ne zaustavlja se rat dolijevanjem benzina na vatru. Rusi i Ukri su trebali sjesti za stol i dogovoriti se da li nešto nude ili ne nude, da li nešto daju ili ne daju i kako god se oni dogovore trebalo je prihvatiti. Ovako će se to riješiti ratom koji će platiti narod. Što je još gore možda smo prešli granicu s koje nema povratka i možda smo zakoračili u WWIII, ali tako je to kada sve narode vode ljudi koji su za gerijatriju od 70-80 godina, a ginut će omladina. Baš smo budale, plaćamo rat materijalno već sada, a možda i životima naših bližnjim, a sve radi gerijatrije i starih prdonja koji se nisu htjeli dogovoriti na bilo koji način, a da su zadovoljne obje strane.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.