Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zatvoreni dio sjednice

Vlada predložila Darjana Budimira za direktora HROTE-a

Zagreb: 251. sjednica Vlade Republike Hrvatske
Slavko Midzor/PIXSELL
21.09.2023.
u 19:04

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice u četvrtak Nadzornom odboru društva Hrvatski operator tržišta energije d.o.o. (HROTE) predložila imenovanje Darjana Budimira za direktora toga društva, do imenovanja direktora putem javnog natječaja, na razdoblje od najduže šest mjeseci.

Vlada se očitovala Ustavnom sudu na prijedlog za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom RH članaka 2., 4. i 12. Zakona o izmjenama i dopuni Zakona o trgovini.  Cjelovito očitovanje Vlade bit će objavljeno uz odluku Ustavnoga suda, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade RH. Ustavnom sudu Vlada je odgovorila i na prijedlog za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom i zakonom Uredbe o otklanjanju poremećaja na domaćem tržištu energije. Cjelovit odgovor Vlade također će biti objavljeno uz odluku Ustavnoga suda, dodaje se u priopćenju.

Kadrovske odluke

Što se tiče kadrovskih pitanja, državnom službeniku Mladenu Bručiću-Maticu dano je ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za europske poslove, međunarodnu i pravosudnu suradnju i sprječavanje korupcije u Ministarstvu pravosuđa i uprave, do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Uprave, a najduže do šest mjeseci. Paula Letunić imenovana je zamjenicom stalne predstavnice Republike Hrvatske pri Europskoj uniji i pri Europskoj zajednici za atomsku energiju, sa sjedištem u Bruxellesu, i predstavnicom Vlade RH u Odboru stalnih predstavnika vlada država članica pri EU u sastavu zamjenika stalnih predstavnika (COREPER 1), s danom 1. listopada 2023., na razdoblje od četiri godine.

VEZANI ČLANCI 

Mirela Fučkar, Ivan Miljak, Ivan Lakoš i Ana Lovrić imenovani su članovima i članicama Upravnog vijeća Centra za mirno rješavanje sporova, iz reda predstavnika ministarstva nadležnog za poslove pravosuđa i uprave.

Državnom službeniku Hrvoju Ćosiću dano je ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za financije, javnu nabavu i strateško planiranje u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Uprave, a najduže do šest mjeseci.

Utvrđen je i Prijedlog odluke o razrješenju pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Anke Slonjšak, s danom 30. rujna 2023., na osobni zahtjev, te upućen u Hrvatski sabor na donošenje, priopćila je Služba za odnose s javnošću sa zatvorenog dijela sjednice Vlade RH.

Ključne riječi

Komentara 5

LO
Lojzek1967
20:00 21.09.2023.

HDZ je banda lopovska...zločinačko udruženje....sramota Hrvatske....

PV
prcko.vita
07:33 22.09.2023.

Glasati ću za Benčićku iz Mosta, samo da Plenković gleda i pati kako više nije premijer i da više ne može biti ovako bahat i zločest prema vlastitom narodu.

K3
Krešimir_3007
03:53 22.09.2023.

Čudno kako su smijenili gospodina Abramovića. Nisam to očekivao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije