Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Od prvog listopada

Vlada potpisala ugovor s opskrbljivačima struje. 'Neće biti povećanja cijena zbog vaučera'

struja
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
14.09.2015.
u 10:53

Potpredsjednica Vlade Milanka Opačić naglasila je kako je ovo trajna mjera, odnosno da će socijalno najugroženija kućanstva vaučere za struju od 200 kuna dobivati trajno

Od prvog listopada oko 60 do 70 tisuća kućanstava dobit će od Centra za socijalnu skrb vaučere u iznosu od 200 kuna koje će moći koristiti za kupnju električne energije.

Predsjednik Vlade Zoran Milanović potpisao je danas ugovor s tri najveća igrača na tržištu električne energije: HEP-om, njemačkim RWE-om i slovenskim GEN-I-om iz kojeg proizlazi ovo pravo.

U ime opskrbljivača obratio se Robert Golob, čelnik tvrtke GEN-I te izrazio veliko zadovoljstvo što je do ovog sporazuma došlo u dijalogu s Vladom u njihovim zajedničkim naporima da se bore protiv energetskog siromaštva. Golub je i odgovorio na pitanje kako će se to odraziti na buduće cijene struje.

– Neće biti nikakvog povišenja cijena električne energije – naglasio je Golob.

Za uzvrat opskrbljivači električnom energijom bit će obeštećeni na način da će im Vlada izmjenama cijelog paketa zakona i pravilnika omogućiti da smanje troškove poslovanja, a Golob je naglasio da će im to omogućiti da budu još konkurentniji i da na tržištu i da nude još jeftiniju struju.

Potpredsjednica Vlade Milanka Opačić naglasila je kako je ovo trajna mjera, odnosno da će socijalno najugroženija kućanstva vaučere za struju od 200 kuna dobivati trajno.

>> Opskrbljivači: Cijena struje ostat će ista

Komentara 41

R0
R00kie
11:00 14.09.2015.

sve njihove populisticke mjere, kao i populisticke mjere prijasnjih vlada, placamo mi porezni obveznici

Avatar de_niro
de_niro
11:14 14.09.2015.

Ako misle da će na taj način obmanuti narod i prikriti četverogodišnji nerad, onda žive u zabludi...

Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
11:31 14.09.2015.

Na kraju će sve pasti na leđa poreznih obveznika. Zanimljivo je kako uporno izjavljuju kako je Hrvatska spremna za izbjegličku krizu, a evo u proračunu ne mogu naći novac niti za te populističke mjere koje inače predstavljaju kap u moru i kojima bi olakšali siromašnima plaćanje struje! Jasno, lako se je uvijek junačiti i glumiti šminkera s tuđim novcem, a ljevičari to najbolje znaju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije