Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Boris Tadić

'Vlada obmanjuje ljude, Srbija nije dobila datum početka pregovora'

boris tadić (1)
Dalibor Urukalović/Pixsell
29.06.2013.
u 20:41

On je u pisanoj izjavi movinarima ustvrdio kako Vlada Srbije medijski slavi dobijanje nepostojećeg datuma i dodao da će "u prosincu uslijediti još jedna provjera implementacije postignutih sporazuma o Kosovu.

Bivši predsjednik Srbije i počasni predsjednik Demokratske stranke Boris Tadić izjavio je danas kako Srbija nije dobila datum za početak pregovora s EU i da se javnosti plasira zabluda kako će EU bezuvjetno otvoriti pregovore sa Srbijom, \"što je apsolutno netočno\", prenose mediji u Srbiji. On je u pisanoj izjavi movinarima ustvrdio kako Vlada Srbije medijski slavi dobijanje nepostojećeg datuma i dodao da će \"u prosincu uslijediti još jedna provjera implementacije postignutih sporazuma o Kosovu, kao što je to jasno rekla njemačka kancelarka Angela Merkel nakon jučerašnje odluke\".

- Zbog toga je izuzetno značajno da Vlada Srbije s punom ozbiljnošću prione na posao kako bismo konačno započeli pregovore o budućem članstvu u EU i učinili proces eurointegracija nepovratnim i uspješnim - napisao je Tadić. dodajući kako ima \"obavezu i odgovornost iznijeti ne samo svoj stav o tome u kakvoj se poziciji nalazi Srbija, kao i očigledne činjenice o jučerašnjoj odluci Eoropskog vijeća nego i objasni premijeru Ivici Dačiću zbog čega ovu odluku ne bih slavio mjesec dana\", aludirajući na Dačićevu izjavu kako bi Tadić, da je na vlasti, slavio mjesec dana dobijanje datuma. Tadić je pojasnio kako će proslaviti dobijanje datuma ali \"tek onda kada on stvarno bude određen\".

>> Srbija na Vidovdan ipak dobiva datum, ali i ispit zrelosti

- Prije svega, držim kako je jučerašnja odluka Europskog vijeća vrlo značajna za Srbiju i njene građane jer predstavlja ne samo pozitivnu ocjenu onoga što je Srbija od 5. listopada 2000. do sada ostvarila na putu prema članstvu u EU, već i zato što ta odluka sadrži smjernice kojih bi se svaka Vlada trebala držati u buducnosti- izjavio je Tadić. (mf VLM)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije