Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Banski dvori

Vlada osnovala Odbor za središnju proslavu obljetnice Oluje. Evo tko će sjediti u njemu

vlada
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
07.05.2015.
u 10:27

Moramo dostojanstveno obilježiti 20. obljetnicu Oluje, kazao je ministar Kotromanović, a Milanović je kazao kako će obljetnica biti u sigurnim rukama ministra

Vlada je na današnjoj sjednici prihvatila izmjene i dopune Zakona o zakupu i kupoprodaji poslovnoga prostora.

Prihvaćen je i nacrt prijedloga zakona o prijenosu osnivačkih prava nad Sveučilištem Sjever na Republiku Hrvatsku.

 – Osnivačka prava Sveučilišta Sjever prenose se s Koprivnice i Varaždina na RH – istaknuo je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar.

 – To je dobra odluka koja će od Koprivnice napraviti sveučilišni grad, znam da zvuči ambiciozno, ali temelji su tu – kazao je premijer Zoran Milanović.

Vlada je prihvatila i prijedlog uredbe o načinu utvrđivanja jedinstvenog identifikatora te donijela Program za zaštitu i promicanje dojenja od 2015. do 2016. godine.

 – Hrvatska pripada zemljama s vrlo niskom stopom dojenja, zato usvajamo Program za zaštitu i promicanje dojenja – kazao je Marijan Cesarik, zamjenik ministra zdravlja.

Vlada je donijela suglasnost za kreditno zaduženje društva HŽ Cargo d.o.o.kod Zagrebačke banke d.d., Zagreb, radi refinanciranja postojećeg kreditnog zaduženja.

Na današnjoj sjednici donesena je i odluka o  središnjem obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. U Odboru za središnje obilježavanje 5. kolovoza 2015. godine Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja,uz premijera Zorana Milanovića sjedit će i predsjednica države Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Sabora Josip Leko i trojica ministara – Ante Kotromanović, Predrag Matić i Ranko Ostojić, potom načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Drago Lovrić, ali i četiri zapovjednika Oluje Petar Stipetić, Ante Gotovina, Mladen Markač i Marijan Mareković.

 –  Ove godine moramo dostojanstveno obilježiti 20. obljetnicu Oluje, kazao je ministar Kotromanović, a Milanović je kazao kako će obljetnica biti u sigurnim rukama ministra.

Premijer je istaknuo kako će uskoro osnovati i Organizacijski odbor.

Ministar uprave Arsen Bauk  predstavio je prijedlog akcijskog plana za provedbu Odluke o smanjenju broja agencija, zavoda, fondova i drugih pravnih osoba s javnim ovlastima i osnivanju Povjerenstva za provedbu racionalizacije sustava agencija, zavoda, fondova i drugih pravnih osoba s javnim ovlastima.

 – Donosimo akcijski plan za smanjenje broja i racionalizaciju agencija – kazao je Bauk.

>> Može se kad se hoće: i sniziti kamate, i rezati naknade i papirologiju

Komentara 36

KN
knezica
07:31 07.05.2015.

Samo se vi zadužujte, a mi dojimo li dojimo... Gamad lopovska

DD
ddh
09:54 07.05.2015.

Crveni se stalno pozivaju na ustavne obaveze i prava Predsjednice. A predsjednica je vrhovni komandanr oruzanih snaga Hrvatske. Prema tome onda moze jedan vojnicki mimohod narediti ili ga neodobriti. To je njezino ustavno pravo. To sto radi crvena vlada je radi toga jednostavno cirkus prenamaganja komunista. Ako zele mimohod, oni moraju uvjeriti Predsjednicu, da donese takvu odluku, a ne oponirati Predsjednici. Ili crveni misle, a vjerojatno je to tako, da oni ustavna prava predsjednice mogu tumaciti kako hoce i podmetati Predsjednici kak im volja.

FU
fullmax
10:26 07.05.2015.

Vlada treba da osnuje Ministarstvo za korupciju, ili pak svakom Ministarstvu doda jos na pr. Ministarstvo za graditeljstvo i korupciju, Ministarstvo pravde i korupcije , itd

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije