Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izmjena zakona

Plaća Branka Hrvatina i Dinka Cvitana 34.929 kn

Lalovac i Milanović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
06.11.2014.
u 07:00

Vlada mijenja zakon tako se dodaci na plaću neće primjenjivati u 2015. i 2016. godini

Nakon što je Ustavni sud u srpnju naložio da se osnovica za obračun plaća sudaca i ostalih pravosudnih dužnosnika mora propisati zakonom a ne odlukom Vlade, Vlada će danas izmijeniti Zakon o plaćama sudaca. Osnovica za plaće sudaca i pravosudnih dužnosnika bit će 4.444 kune bruto. S obzirom na koeficijent od 7,86 plaća predsjednika Vrhovnog suda Branka Hrvatina baš kao i plaća glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana bit će 34.929 kuna bruto.

Nadalje, pravosudnim dužnosnicima utvrđuje se i pravo na naknadu materijalnih troškova - dobit će novac za život odvojen od obitelji, naknadu troškova putovanja u mjesto stanovanja obitelji za vikend i za vrijeme državnih praznika, naknadu troškova za službena putovanja i putne troškove...

Vlada mijenja zakon tako se dodaci na plaću neće primjenjivati u 2015. i 2016. godini.

Vlada danas izdaje državno jamstvo za dizanje novog (i opet ogromnog) kredita državnoj tvrtki Autocesta Rijeka-Zagreb. ARZ se zadužuje kod Zagrebačke banke za velikih 177 milijuna eura na sedam godina uz dvije godine počeka. Ukupna cijena kredita (dakle bez glavnice) procjenjena je na 36 milijuna eura.

Europska unija dala nam je bespovratnu pomoć od 8,62 milijuna eura za sanaciju posljedica velikih šteta u Gorskom kotaru nastalih u olujnom nevremenu u veljači, te još 8,96 milijuna eura za sanaciju šteta nastalih u Slavoniji za poplave u svibnju. Vlada je zadužila Ministarstvo gospodarstva da kontrolira trošenje tih bespovratnih sredstava dobivenih iz Fonda solidarnosti EU.

>> Mladen Bajić kandidat SDP-a za suca Ustavnog suda

Ključne riječi

Komentara 15

SW
swimm
08:16 06.11.2014.

naknada za odvojenost od obitelji? jesam li ga ja tjerao ili netko zato što su odabrali graditi karijeru u drugom gradu? ako ja pronađem posao u drugom gradu ili regiji ,hoću li isto dobiti spomenutu naknadu?

R9
ronaldo 9
08:09 06.11.2014.

fuj, srežite im na 20 000, i još stotinama takvih smanjite za pola pa će te vidjet rezultate ušteda, samo na ovoj dvojci to bi bilo pola miliona kuna godišnje

SP
Spezispezi
07:59 06.11.2014.

Sada je vidljivo da treba navijati da država čim prije bankrotira kako bi se ovi nakoti stjerali s narodne grbače.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije