Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kadrovske promjene

Vlada na zatvorenoj sjednici razriješila Matka Glunčića

Matko Glunčić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
06.09.2018.
u 18:34

Razriješen je supredsjedatelj Mješovitog povjerenstvu Republike Hrvatske i Katoličke crkve za rješavanje pitanja katoličkih predškolskih ustanova, katoličkih škola i katoličkih visokih učilišta Matko Glunčić

Hrvatska Vlada je danas, na zatvorenome dijelu sjednice, odgovorila na repliku Europske komisije pred Sudom Europske unije. Odgovor koji je Vlada utvrdila bit će proslijeđen Sudu Europske unije, a uobičajeno je da se sadržaj korespondencije sa Sudom Europske unije u ovakvim slučajevima javno ne objavljuje, priopćeno je iz Vlade. 

Doneseno je Rješenje o odobrenju sredstava na teret Proračunske zalihe Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2018. godinu.

Vlada je usvojila usmeno Izvješće o provedbi Nacionalnog programa reformi 2018. za kolovoz.                                             

Usvojeni su i pregledi zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2018. godinu. Radi se o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine Europske unije.

Opoziv i imenovanje dijela članova NO Imunološkog zavoda 

Vlada je donijela Zaključak kojim se predlaže Glavnoj skupštini društva Imunološki zavod d.d. opoziv dijela članova Nadzornog odbora, i to Darka Blagovića, Martine Furlan te Zvonka Raca, te istodobno imenovanje dijela novih članova, i to Mirke Jozić, Marija Meštrovića te Ane Stavljenić-Rukavina.

Razriješeni su predsjednik i članovi Upravnoga vijeća Državne ergele Đakovo i Lipik, Damir Agičić,  Željko Vuković i Jozo Miličević. Novim je predsjednikom imenovan Zdravko Barać, a članovima Katarina Glazer i Davor Pašalić.

Razriješen je dio dosadašnjih predstavnika Republike Hrvatske u Međudržavnoj komisiji za praćenje provedbe i primjenu Ugovora između Vlade Republike Hrvatske i Vijeća ministara BiH o plovidbi plovnim putovima unutarnjih voda i njihovom obilježavanju i održavanju, Željko Sič i Marijana Lozančić. Novim predstavnicama, kao predstavnice Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, imenovane su Duška Kunštek i Marijana Cindrić.

Također, Željko Sič razriješen je dužnosti predstavnika Republike Hrvatske u Međudržavnom povjerenstvu za praćenje provedbe i primjenu Sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Srbije o plovidbi vodnim putovima na unutarnjim vodama i njihovom tehničkom održavanju, dok je novom predstavnicom, kao predstavnica Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, imenovana Duška Kunštek.

Razriješeni su dosadašnji supredsjedatelj i predstavnik Republike Hrvatske u Mješovitom povjerenstvu Republike Hrvatske i Katoličke crkve za rješavanje gospodarskih pitanja, Željko Tufekčić i Zdravko Zrinušić. Novim supredsjedateljem Mješovitog povjerenstva imenovan je  Zdravko Zrinušić, a predstavnikom Republike Hrvatske Božidar Kutleša, kao predstavnici Ministarstva financija.

Također, razriješen je supredsjedatelj Mješovitog povjerenstvu Republike Hrvatske i Katoličke crkve za rješavanje pitanja katoličkih predškolskih ustanova, katoličkih škola i katoličkih visokih učilišta Matko Glunčić te predstavnik Republike Hrvatske u istom Mješovitom povjerenstvu Stipe Mamić. Novim je supredsjedateljem imenovan Stipe Mamić, a predstavnikom Momir Karin, kao predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Pogledajte video konferencije za medije Darka Milinovića

Komentara 8

UJ
ujo41
21:23 06.09.2018.

plehnati lakrdijaš maknuo katolika postavio pravoslavca šta više reći nego potez očajnika al badava mu kraj mu se ne nazire nego je vidljiv ko sljeme

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
00:57 07.09.2018.

Matko Glunčić je sam podnio ostavku u sestom mjesecu , Momir Karin je iz starog HSSa poput Hrga i Marijane Petir, ovo je za punoglavce koji mu podmecu da je Srbin.

BO
bognar
19:30 06.09.2018.

evo sad super covjeka imenom Momir, suga od blentovica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije