Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Devet namirnica

Vlada mijenja cijene: Evo koliko će koštati mljeveno meso, ulje, šećer...

Kupnja u eurima
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/3
13.01.2023.
u 13:02

Među devet proizvoda s ograničenom cijenom su ulje, glatko i oštro brašno, šećer, svinjsko meso (svinjski vrat s kosti i svinjska lopatica bez kosti), pileće i miješano mljeveno meso i mlijeko.

Ministar gospodarstva Davor Filipović na sjednici Vlade u petak rekao je kako će se mijenjati ograničene cijene za devet proizvoda. Podsjetio je na početku da je Vlada u rujnu prošle godine donijela odluku da se cijene tih proizvoda ograniče za skoro 30 posto. 

– Ovom odlukom predlaže se da se cijena ulja i mljevenog mesa smanji za dvije kune, a šećera i svinjske lopatice da se poveća za dvije kune – istaknuo je ministar Filipović. 

Podsjetimo, među devet proizvoda s ograničenom cijenom su ulje, glatko i oštro brašno, šećer, svinjsko meso (svinjski vrat s kosti i svinjska lopatica bez kosti), pileće i miješano mljeveno meso i mlijeko. 

Cijena suncokretovog ulja, koja je trenutačno bila ograničena do 15,99  kuna, tj 2,12 eura, sada ne smije prelaziti 1,86 eura. Najviša maloprodajna cijena bijelog kristalnog šećera po kilogramu do sada nije smjela prelaziti cijenu od 7,99 kuna, tj 1,06 eura, a novom odlukom se utvrđuje da ne smije prelaziti 1,33 eura.

Marža trgovca obračunata na neto fakturnu cijenu, umanjena za sve rabate i izvanfakturne popuste, u ovom segmentu se povećava s 1 na najviše pet posto. Najviša maloprodajna cijena za svinjsku lopaticu bez kostiju do sada nije smjela prelaziti cijenu od 24,99 kuna (3,32 eura) po kilogramu, a sada se povećava na 3,58 eura. A najviša maloprodajna cijena za svinjsko mljeveno meso u pakiranju do 1 kilogram, koja do sada nije smjela prelaziti cijenu od 32,99 kuna (4,38 eura), sada se smanjuje na 4,11 eura.

Ograničenje će trajati do 31. ožujka.

Video – Istražili smo koje kovanice kune najviše vrijede na tržištu. Jedna se prodaje za 130 eura, imate li je doma?

Komentara 42

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
13:08 13.01.2023.

Iz šupljega u prazno.

AD
admzaq
13:25 13.01.2023.

Lopatica gore, a mljeveno meso dolje. Ni do sada nisi znao što je unutra u mljevenom mesu, sada ćeš još i manje znati.

Avatar ŽutiKarton
ŽutiKarton
13:23 13.01.2023.

.... Dok su sebi digli plaće prije kraja godine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije