Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
junckerov krizni sastanak

Vlada: Bit ćemo tamo gdje se odlučuje i kreiraju politike

Andrej Plenković i Dragan Čović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
24.06.2018.
u 07:02

Europska komisija očekuje da će na današnjem sastanku sudjelovati najmanje 16 članica EU

Hrvatska Vlada želi i bit će svuda gdje se odlučuje i kreira europska politika. Ona sudjeluje u kreiranju rješenja, ne ignorira ih. Tako su jučer iz Banskih dvora obrazložili sudjelovanje premijera Andreja Plenkovića na neformalnom radnom sastanku koji je za danas sazvao predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker uoči summita svih članica EU idućeg tjedna.

Tema su sastanka migracije i azil, što je i jedna od ključnih tema predstojećeg summita, a naglasit će se potreba pronalaska zajedničkog europskog rješenja i solidarnosti o problemima unutarnjih migracija, odnosno slučajeva u kojima migranti zatraže azil u jednoj članici EU, a zatim prebjegnu u drugu.

Naši izvori očekuju da će se pokušati pronaći europsko operativno i održivo rješenje, a razgovarat će se i o vanjskoj granici, sekundarnim pokretima, vraćanju migranata i proračunu vezanom uz migracije. – Tema je puno i složene su i zato je izabran format neformalnog susreta kako bi se možda napravili pomaci. Italija, Grčka pa i mi zemlje smo primateljice i zato trebamo biti tamo – objašnjavaju u Vladi.

Europska komisija očekuje da će na današnjem sastanku sudjelovati najmanje 16 članica EU, a poručuju kako poziv ostaje otvoren i za ostale. Zemlje Višegradske skupine, Mađarska, Poljska, Slovačka i Češka u ovom sastanku ne žele sudjelovati i najavljuju da će svoj stav iznijeti na formalnom summitu idući tjedan. 

Komentara 11

MI
midea
08:26 24.06.2018.

Anemiko , ti i tvoja stranka predstavljate prijetnju za nacionalnu sigurnost RH , pod hitno treba mjenjati zakone i ustav kako bi sve vas strpali u zatvor , Hrvatskoj moramo vratiti slobodu, neovisnost ,monetarnu suverenost !

GV
golub Vaso
07:39 24.06.2018.

nema većih vazala od hrvatskih političara

MO
morejeslano
08:22 24.06.2018.

Svi političari u EU osim"populista" (koji žele dobro svojim narodima) su globalistički sluge koji su prodali svoje duše za Brusselske fotelje. EU provodi politiku globalističke svjetske elite u najgorem izdanju. Ako ne ukinu te ogromne socijalne pomoći (koje svi imigranti dobivaju bez rada) kada dobiju dozvole boravka u "bogatijim" zemljama EU cijela Afrika će i dalje pokušati doći u EU. EU sama plaća invaziju na svoj teritorij.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije