Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Vještaci: Alkohol i lijekovi nisu uzrok krvavog Roškerova pohoda

rošker
Josip Maljak
30.09.2009.
u 12:18

Svoj iskaz iznijeli su sudsko-medicinski vještak prof. dr. sc. Josip Škavić, balističar dipl. ing. Damir Tomašek i toksikološki vještak mr. sc. Oliandra Rogić.

Na Županijskom sudu u Koprivnici nastavljeno je suđenje Stjepanu Roškeru (50), osumnjičenom da je uvečer 28. veljače u Križevcima iz bezobzirne osvete ubio bratića Sinišu (43) i njegovu kćer Jasminu (14), Tihomira Matoića (19) i strinu Đurđicu (63), s kojom se sporio oko međe u vinogradu, što je i bio povod nezapamćenom masakru.

Jače tjelesne građe
Osumnjičenik je na ročište došao vidno jače tjelesne građe nego prije tri mjeseca, bio je odjeven u traperice i košulju. Podršku u sudnicu davale su mu supruga Đurđica i dvije kćeri. Svoj iskaz su iznijeli sudsko-medicinski vještak Josip Škavić, balističar Damir Tomašek i toksikološka vještakinja Oliandra Rogić.

Prof. Škavić utvrdio je kako Stjepan Rošker prema žrtvama nije iz puške ispalio deset hitaca nego manje. Među ostalim, istaknuo je kako je metak koji je usmrtio 14-godišnju Jasminu prije prošao kroz neku prepreku, najvjerojatnije kauč i(li) jastuk, ali nije isključeno i Matoićevo tijelo.

Balistički vještak usuglasio se sa Škavićevim izlaganjem i dodao kako je na mjestu tragedije pronađeno sedam čahura. Pričao je i o tehničkim karakteristikama puške crvena zastava, kojom su počinjena ubojstva. Zanimljivo, puška može primiti najviše šest metaka što upućuje na to da je osumnjičenik morao dodavati streljivo, a za svaki ispaljeni hitac morao je obaviti i predradnje.

Alkohol nije uzrok
Nakon njihova izlaganja tužiteljstvo je u optužnici zatražilo promjenu o broju metaka upućenih prema žrtvama. Tako su prema Siniši ispaljena tri hica, prema Đurđici dva, a prema Jasmini i Tihomiru jedan.

Toksikologinja O. Rogić utvrdila je kako alkohol koji je Stjepan Rošker taj dan konzumirao (procjenjeno da je imao 1,26 promila) u kombinaciji s lijekovima koje je u to vrijeme koristio (inzulin, normabel, sanval, amyzol) nisu uzrok njegovu pomahnitalom pohodu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije