Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MUŽ SVJEDOČIO PROTIV NJE

Vjeroučiteljica brutalno izvrijeđala svekrvu i spominjala joj mrtvu majku

Starica iz Dalmacije
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
22.12.2022.
u 12:50

Vjeroučiteljica se pak žalila na nepravomoćnu presudi tvrdeći kako nije točno da je vrijeđala svekrvu te je svemu kriv suprug s kojim nije u dobrim odnosima.

Odnosi u obitelji su često komplicirani, a ponekad se zbog njih završi i na sudu. Upravo to pokazuje pravomoćna presuda prema kojoj je vjeroučiteljica M. (32) proglašena krivom i osuđena jer je žestoko izvrijeđala svoju svekrvu u prisutnosti malodobnog djeteta.

Nemili incident se dogodilo u svibnju na karlovačkom području.

Ona mora platiti 4000 kuna, što uključuje 3600 kuna kazne, 150 kuna troškova postupka i 250 kuna troškova žalbe višem sudu koja joj je na koncu odbijena. Osuđena je da je nakon svađe svekrvi rekla da je “seljačina”, da si “obuje opanke i ode na selo” te da joj “je… mrtvu majku”, piše Danica.hr.

Tijek sudskog procesa ključan je bio iskaz supruga vjeroučiteljice koji je svjedočio vrijeđanju te koji je imao identičan iskaz na policiji i na sudu. On je kazao da je njegova supruga psihički uznemiravala njegovu majku. Iako je njegova majka to potvrdila i policiji, kasnije je odbila svjedočiti na sudu.

Vjeroučiteljica se pak žalila na nepravomoćnu presudi tvrdeći kako nije točno da je vrijeđala svekrvu te je svemu kriv suprug s kojim nije u dobrim odnosima.

“Pogrdni izrazi koji mi se stavljaju na teret da sam ih govorila svekrvi nisu uopće izrazi koje ikad koristim, i to prije svega zbog profesije koju obavljam jer sam diplomirani teolog i profesorica vjeronauka u školi”, kazala je na sudu 32-godišnjakinja.

Ustvrdila je kako joj nasilničko i vulgarno ponašanje potpuno nepoznato, iako ima određenih nesuglasica sa svekrvom i suprugom. No, Visoki prekršajni sud RH na koncu je odbacio njezinu žalbu te potvrdio nepravomoćnu presudu karlovačke sutkinje.

Komentara 5

LI
liliZG
13:36 22.12.2022.

zašto se ovdje piše da se radi o vjeroučiteljici kada to nema nikakve veze sa temom članka, ..ovdje se radi o među obiteljskim odnosima i ako se piše što je snaha ove svekrve po zanimanju onda bi trebalo napisati i što je svekrva po zanimanji kao i njezin suprug, koji je sve to pokrenuo....... ovako ....zašto???

BF
bf23
00:52 23.12.2022.

i po cemu je to sada vijest?

LE
LetnaU2
13:38 22.12.2022.

Vjeroučiteljici je Bog svjedok da govori istinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije