Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Što studirati

Vizualne komunikacije i visoka tehnologija u fokusu Algebrina studija multimedijske produkcije

storyeditor/2023-06-29/multimedijska-prodkcija.jpg
Algebra
30.06.2023.
u 19:10

Algebrin studio i režija za multimedijsku produkciju na stalnom su raspolaganju svim polaznicima za stvaranje različitih vrsta sadržaja – od vlastitog podcasta do prvog akcijskog filma

Područje multimedijske produkcije doživjelo je znatnu transformaciju u posljednjih nekoliko godina zahvaljujući rapidnom napretku tehnologije. Pojavom AI alata i softvera ta se tranzicija dodatno ubrzala, a gotovo da ne postoji područje koje je ostalo netaknuto novim dostignućima na području umjetne inteligencije. Kreiranje fotorealnih i ilustrativnih slika najpoznatija je tema današnjice, a vrlo uspješno prati je i kreiranje glazbe, videosadržaja iz teksta ili postojećih videa, kao i alati koji su sposobni naučiti govor korisnika te svaki tekst pročitati bez razlike čim korisnik to izgovori.

S druge strane deepfake tehnologija i kreiranje digitalnih dvojnika toliko se ne razlikuje od stvarnosti da postaju osnovni alati kreiranja cjelokupnih epizoda serija koje nikad nisu snimljene ili stvaranja novih filmova s glumcima iz hollywoodskih klasika koji odavno nisu s nama. Spomenuta područja sve se više približavaju krajnjem korisniku što pridonosi demokratizaciji multimedijske produkcije i proširuje mogućnosti pojedinca, gdje bi nekoć cijeli studio i produkcijske kuće bile angažirane. Gledano s optimizacije i ubrzanja produkcije, živimo u uzbudljivom dobu u kojem postaje gotovo nezamislivo trošenje vremena za manualni rad koji ne ubrzava ili u potpunosti ne zamjenjuje AI rješenje.

Inovativni kolegiji

Digitalno doba i dalje nastavlja preoblikovati način i brzinu kojom prenosimo i usvajamo informacije, potražnja za kvalificiranim profesionalcima u multimedijskoj produkciji eksponencijalno raste. Algebrin studijski program multimedijske produkcije prilagođen je tržišnim potrebama i obuhvaća korištenje vrhunskih tehnologija uz kreativan i dinamičan pristup novim rješenjima i trendovima. Novi studijski program Algebre prirodni je napredak desetogodišnje tradicije razvoja multimedije te pretapanja svih ključnih elemenata u znanja i vještine koji će biti primjenjivi. Inovativnim kolegijima čarolija zvuka stapa se sa snagom vizualnog pripovijedanja kroz raznovrsne medije i platforme, pri čemu se audioumijeće spaja sa svijetom vizualnih kreacija i inovacija.

Predrag Šuka, voditelj Algebrina novog studija multimedijske produkcije, posebnu prednost vidi u multidisciplinarnom pristupu studija koji studentima otvara velike prilike za karijerni razvoj: "Tehnološki napredak promijenio je karijernu paradigmu u multimedijskoj produkciji. Profesionalci sa snažnim temeljima u vrhunskim tehnologijama u dobroj su poziciji davanja znatnog doprinosa u područjima kao što su filmska i televizijska produkcija, internetsko oglašavanje, videoigre, digitalni marketing. Studijski program namijenjen je multimedijskim entuzijastima – kreativcima, storytellerima, vizionarima i svima onima koji u strukturiranom okruženju žele stvarati snažna djela pomičući pritom granice vlastitih vještina izražavanja."

Algebrin studio i režija za multimedijsku produkciju na stalnom su raspolaganju svim polaznicima za stvaranje različitih vrsta sadržaja – od vlastitog podcasta do svog prvog akcijskog filma. U slučaju snimanja u eksterijeru na izdvojenoj lokaciji, svaki student može za potrebe projekta posuditi opremu kako bi svoju kreativnost iskazao na najbolji mogući način, uz neizostavan timski rad u interdisciplinarnom i motivirajućem okruženju.

Interaktivni alati

Algebrin program nadilazi produkciju zvuka i glazbe te nudi sveobuhvatnu obuku u multimedijskoj produkciji, digitalnom dizajnu, uređivanju videa, animaciji i interaktivnim medijima te kreativnom pisanju koje omogućuje stvaranje impresivnih iskustava koja spajaju zvuk, glazbu i efekte s vizualnim sadržajima.

"Studentima su na raspolaganju i napredni softverski alati industrijskih standarda uključujući pakete za uređivanje videa, alate za grafički dizajn, pokretnu grafiku i interaktivne medijske platforme koji će im pomoći oživjeti zvuk uz vizualnu naraciju te izraditi tržišno konkurentan i uvjerljiv portfelj", zaključuje Šuka.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije