Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Barokno zdanje

Vizija Tvrđave ostvaruje se brže od očekivanog

tvrđava
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/11
21.10.2015.
u 23:30

Tvrđava ove godine obilježava dvije važne obljetnice – 300 godina od početka gradnje i 20 godina od početka obnove.

U povodu zatvaranja izložbe "Tvrđava Brod – nekada, danas, vizija budućnosti", pročelnica brodskog Konzervatorsklog odjela Željka Perković u Muzeju brodskog Posavlja održala je predavanje o povijesti Tvrđave, njezinu povijesnom i arhitektonskom razvoju te o obnovi.

Naime, Tvrđava ove godine obilježava dvije važne obljetnice – 300 godina od početka gradnje i 20 godina od početka obnove.

– Ako je bogata Austrougarska 70 godina gradila Tvrđavu, jasno je da je ni mi ne možemo obnoviti u 20 godina. Međutim, učinjeno je doista mnogo. Vizija Tvrđave ostvaruje se brže od očekivanog – kazala je Željka Perković.

>> Život i povijest jedinstvene barokne vojne građevine

Komentara 3

Avatar fuzzy
fuzzy
07:57 22.10.2015.

Gospođa Željka Perković bi kao stručnjak za povijest morala znati da u vrijeme gradnje Tvrđave Austro-Ugarska nije ni postojala. Konstituirana je tek 1867 godine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije