Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Miro Rašić:

'Visoka ne odgovara razini sigurnosti, neka tamo presele Mesićev ured'

Visoka
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/2
22.01.2015.
u 08:21

Rašić smatra da je sigurnost te zgrade u redu za povremene aktivnosti Ureda predsjednika, ali nikako za svakodnevne

Kolinda Grabar-Kitarović u predizbornoj je kampanji isticala kako će, osvoji li izbore, predsjedničku rezidenciju prebaciti s Pantovčaka u vilu u Visokoj na zagrebačkom Gornjem gradu. Međutim, više stručnjaka izjasnilo se protiv te ideje, a posljednji među njima je Miro Rašić, bivši šef osiguranja državne rezidencije u Visokoj koji se brinuo za sigurnost mnogih svjetskih državnika koji su tamo odsjedali.

Rašić je za 24 sata objasnio kako je cijeli kompleks u malom dvorištu gdje ne može stati dovoljan broj vozila, a samo predsjednikov protokol i prateća vozila čine nekoliko luksuznih vozila. Prema Rašiću, ta državna rezidencija dugoročno ne odgovara razini sigurnosti niti realizaciji protokolarnih aktivnosti predsjednika države. Smatra da je sigurnost te zgrade u redu za povremene aktivnosti Ureda predsjednika, ali nikako za svakodnevne.

– Tu treba dodati vozila dostave i opskrbe, ophodnog osoblja, dužnosnika Ureda, savjetnika predsjednika i drugih – rekao je umirovljeni bojnik i nezavisni gradski vijećnik u Požegi. Smatra da bi se u Visoku mogao preseliti Ured bivšeg predsjednika Stjepana Mesića ili obitelj predsjednice.

Podsjetimo, i predavač korporativne sigurnosti na Vernu Bono Marjanović prošlog je tjedna za Večernji objasnio kako je rezidencija u Visokoj rizična u sigurnosnom smislu. Riječ je o slijepoj ulici, a sama zgrada je u neposrednoj blizini stanara. Iako je kao jedan od razloga za preseljenje Grabar-Kitarović isticala manje troškove održavanja, Marjanović smatra da bi se Visoka u konačnici mogla pokazati kao skuplje rješenje.

– Budući da će se pokazati da rezidencija u Visokoj ne može primati visoke delegacije zbog svih ograničenja, očito će se morati iznajmljivati druge lokacije za prijam dužnosnika – rekao je Marjanović.

Komentara 55

BU
buderim
08:48 22.01.2015.

Mladi za Hrvatsku inicirali su peticiju da se ukine Mesicev ured. Do sada imaju 3804 potpisa...

Avatar tigarbbb
tigarbbb
09:27 22.01.2015.

Treba ukinut Mesičev ured to bacanje novaca ,nismo mi redikuli da to plačamo

CR
crocro
08:46 22.01.2015.

Mesićev ured koji se zove "Ured bivšeg predsjednika Republike Hrvatske", uopće ne treba postojati i država bi ga trebala zatvoriti, jer u ovakvim okolnostima to porezni obveznici ne mogu plaćati. Uostalom niti za prednog bivšeg predsjednika Republike taj ured ne treba postojati, a bivši predsjednici neka uživaju svoje dane u mirovini kao i svi ostali državnjani Hrvatske, kod svoje kuće, trošiti struju, vodu, komunalije, održavanje kuće, plin, plaćanje rata kredita u švicarskim francima i sve ostalo što je na terenu konvencionalnih građana. A ne da se seli iz palače u palaču na tert poreznih obveznika jer nikakve koristi za napredak Hrvatske od bivšeg predsjednika NEMA.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije