Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europski tjedan cijepljenja

Više od 80% trudnica ne bi se cijepilo protiv COVID-19

Velik broj građana došao po svoju dozu cjepiva na punkt za cijepljenje u Koprivnici
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/4
26.04.2022.
u 19:00

– Sustav ne omogućava human odnos i razvoj povjerenja između doktora i bolesnika – nadovezao se imunolog prof. dr. Luka Čičin Šain

Više od 80% trudnica u RH ne bi se cijepilo protiv COVID-19 iako ih 70% zna da je opasan. Toliko ih misli i da cjepivo nije sigurno za trudnice ni za dijete, predstavio je prof. dr. Goran Tešović, dječji infektolog i pročelnik Zavoda za infektivne bolesti djece u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević, rezultate istraživanja o stavovima trudnica i roditelja prema cijepljenju.

Oko 47% roditelja nije sigurno bi li cijepili djecu protiv COVID-19. Cijepilo bi ih 19%, a 34% ne bi.

– Uvjereni antivakseri neće promijeniti mišljenje, a na ljude koji oklijevaju moguće je djelovati individualno, u razgovoru s liječnicima – kaže prof. dr. Tešović. Međutim, liječnik pacijentu stigne posvetiti jako malo vremena.

– Sustav ne omogućava human odnos i razvoj povjerenja između doktora i bolesnika – nadovezao se imunolog prof. dr. Luka Čičin Šain, voditelj Odjela za virusnu imunologiju u centru za infektivna istraživanja Helmholtz i izvanredni profesor na Medicinskom fakultetu u Hannoveru.

U povodu Europskog tjedna cijepljenja pod sloganom "Dug život za sve" govorio je o novim tehnologijama cjepiva te podsjetio da su cjepiva iskorijenila niz zaraznih bolesti promijenivši čak i kolektivno sjećanje na njih.

– Suvremena cjepiva opravdala su povjerenje društva, ali svijest o njihovoj efektivnosti i sigurnosti treba nastaviti razvijati kako bi se iskoristio njihov pun potencijal.

Komentara 1

WT
WTF!
21:11 26.04.2022.

Pfizerova studija - od 32 trudnice koje primilo njihovo covid cjepivo,kod 23 je došlo do spontanog pobačaja. Utvrđeno je i preko 50x više vanmateričnih trudnoća. Bivši izvršni direktor Pfizera Michael Yeadon izjavio kako trudnice ne bi trebale primiti covid cjepivoo i kako ono nije prikladno za testiranje na toj grupi žena. Vi ga i dalje gurate trudnicama,pa mi nije jasno jel vam propuh u glavama ili namjerno negirate sva izvješća koja govore suprotno od tog narativa kako covid cjepivo "štiti".!!!!????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije