Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gomila na ulicama

Više od 7000 prosvjednika u Skopju premijeru: Odlazi!

Makedonija
Reuters/PIXSELL
12.01.2013.
u 23:16

Proračun za 2013. već je izazvao nerede na ulicama glavnog grada Makedonije krajem godine.

Više od sedam tisuća prosvjednika izašlo je u subotu na ulice Skopja kako bi iskazali nezadovoljstvo naspram vlasti, javljaju strani mediji.

Njihov otpor usmjeren je prema premijeru Nikoli Gruevskom. 

- Odlazi, odlazi, gotov si, skandirali su prosvjednici. Traže prijevremene izbore. 

Prosvjednici su na ulicama zbog rporačuna za 2013. I Makedoniju je, naime, zahvatila kriza te vlada masovna nezaposlenost.

Proračun za 2013. već je izazvao nerede na ulicama glavnog grada Makedonije krajem godine pri čemu je nekoliko osoba lakše ozlijeđeno.  

>>Neredi u Skopju zbog proračuna za 2013.: Jedna zastupnica ozlijeđena

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar emilsali
emilsali
07:29 13.01.2013.

Kad se uzburka voda, govna isplivaju Izraz koji slikovito opisuje stanje u društvu. Jer dok je sve super, dok nema problema i cvetaju ti ruže svi su ti prijatelji, svi su uz tebe dok se mirna površina tvog mora presijavaa na jakom suncu. Ali čim dune mali povjetarac, čim se talasi podignu na prvi znak krize i problema, voda se uzburka i sva govna isplivaju na površinu i pokažu svoje pravo lice i tek tad shvatiš na koga stvarno možeš da računaš.

RE
real
08:20 13.01.2013.

to je 7000 simpatizera oporbe, uglavnom plaćenici. Stanje u ekonomiji bi pod oporbom bilo još gore. Ustvari oporba ne želi predvremene izbore, oni bi htjeli doći na vlast neredima. Po njima bi 3 mjeseca prije izbora država trebala prestat funkcionirat, da nema mirovina i plaća u državnom sektoru. Tačno je da je državni sektor prevjeliki, ali to je odavno a i EU regulativa ide tome na ruke. S druge strane financijeri kvazi komunjarske oporbe su tajkuni iz sumnjive tranzicije koju je upravo ova oporba sprovjela u 90-im.

BO
boxerzg
09:36 13.01.2013.

Plaćenici ha ha ha... Terminologija ti je izasla iz Staljinovih prirucnika. Ja bih rekao da opijena masa dolazi k sebi. Vlast je ulupala ogromne novce da od evropskog grada napravi azijatski cirkus sa svim onim 'spomenicima'. Račun stigao....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije