Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ukidanje granica

Višak carinika radit će u zatvorima, MUP-u, Poreznoj upravi...

Rino Štorić (1)
Goran Kovacic/PIXSELL
27.05.2013.
u 23:05

Konkretnog podatka koliko je točno carinika višak nema, no u carinarnicama prema zemljama EU radi trenutačno oko 500 ljudi

Ulaskom Hrvatske u EU 1. srpnja nestat će potreba za carinicima na granicama prema zemljama članicama Unije, no koliko će carinskih službenika zbog toga biti višak još nema službenih podataka. Prema riječima predsjednika Carinskog sindikata Hrvatske Rina Štorića, u carinarnicama prema zemljama EU radi oko 500 ljudi, no jesu li oni višak ili ne, do sindikata dolaze proturječne informacije.

– Prije su nam govorili da će biti višak, a sad ispada da će biti čak manjak ljudi – kaže Štorić. U Carinskoj upravi još ne znaju koliko će carinika biti višak, ali napominju da nitko od njih neće ostati bez posla. Rasporedit će se u druge državne službe, slične po djelatnosti.

Prema iskazanom interesu zaposlenika koje je prikupila Carinska uprava, oni bi se trebali ili već jesu premjestili u Ministarstvo pravosuđa – Upravu za zatvorski sustav i Sektor za osiguranje pravosudnih tijela, Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture – Upravu za sigurnost plovidbe te u uži dio Ministarstva financija. Carinicima koji budu višak zbog ulaska Hrvatske u Europsku uniju usto će biti omogućen i premještaj u Poreznu upravu te Državni inspektorat.

>> Štorić o Linićevoj objavi rata: Ne znam o čemu govori ministar

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije