Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Virovitica

Virovitičkom gradonačelniku ostaje plaća od oko 12.000 kuna

'podravina i bilogora, virovitica, 22.09.2010. ivica kirin, gradonacelnik virovitice, radi za oko 12.000 kuna mjesecno, a istice da nece biti povisenja place za zaposlenike gradske uprave snimila: mar
'Marija Lovrenc/VLM'
22.09.2010.
u 16:15

Virovitička vlast nije željela, poput bjelovarske, podići plaće gradskim službenicima u vrijeme opće krize.

Virovitički gradski službenici i zaposlenici neće trošiti novac poreznih obveznika niti si, iako im to zakon omogućuje, povisiti plaću u krizno vrijeme, kao što su to nedavno učinili u Bjelovaru, što se može nazvati gotovo nemoralnim.

Odlučili su tako danas gradski vijećnici, koji su prihvatili novi platni sustav u gradskoj upravi, u kojem su donesene korekcije koeficijenata na obračun plaća svima onima koji se nalaze na platnoj listi grada. One stupaju na snagu sljedeći tjedan i u odnosu na postojeće stanje donose tek nekoliko korekcija.

Pročelnica službe za financije Vesna Grbac objasnila je da se promjena odnosi na korekciju koeficijenta pročelnika upravnog tijela i pročelnika službe, koji se izjednačavaju i sada iznose 4,50, dok se sa 1,85 na 2,00 povećao koeficijent za financijsko-planskog i komunalnog referenta zbog povećanog opsega posla.

Te korekcije neće bitno utjecati na iznos koji se svakog mjeseca izdvaja za zaposlenike grada niti će dodatno opteretiti gradski proračun, naglasio je gradonačelnik Ivica Kirin, koji je napomenuo da se prilikom donošenja novog platnog sustava odlučivalo po načelu solidarnosti.

– Nema smisla u vrijeme krize povisivati plaću, koja je u gradskoj upravi ista već 15 godina. Razmišljamo o tome da ćemo i postojeće plaće smanjiti, ako će to pomoći da sačuvamo radna mjesta i spriječimo otkaze, a ne da poreznim obveznicima stavljamo nove namete – objasnio je Kirin.

Njegova će plaća, koja iznosi oko 12.000 kuna, ostati nepromijenjena, kao i plaća pročelnika, tajnika, viših savjetnika i drugih službi u gradskoj upravi.

Novom odlukom definira se i da plaća pročelnika, koja se kreće između 8000 i 10.000 kuna, ne može biti viša od gradonačelnikove te da se povišenje koeficijenata odnosi isključivo na radna mjesta na kojima zaposlenici snose veću odgovornost ili zbog povećanja opsega posla.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije