Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Automobili zapeli u vodi

Snažno nevrijeme pogodilo Čačince i Požegu: Probleme stvorile poplave i tuča

Foto: Kristijan Toplak
1/10
12.05.2023.
u 18:18

Osim Čačinca, nevrijeme je snažno pogodilo Orahovicu te općinu Mikleuš. Razlog ovakvom nevremenu se navodi konstantna prisutnost olujnog oblaka kumulonimbusa

Virovitičko-podravsku županiju pogodilo je snažno nevrijeme, u čak sat vremena napadalo je više od 50 litara kiše po četvornom metru. Prema neslužbenim saznanjima, najgore je bilo na području Čačinca u kojem je, samo za svibanj, pala polovica prosječnih mjesečnih padalina.

Osim poplave, Slavoniju je zadesila i tuča

U 15:30 led i kiša pogodili su Požegu, a najviše je Pogođeno Sajmište. Kanalizacije nisu mogle progutati enormnu količinu padalina pa su se kanalizacije pretvorile u potok, prenosi Požega.eu.

Zbog obilnih padalina u Šokačkoj su ulici automobili zapeli u vodi pa su ih vozači morali gurati. Tuča je pogodila i srednju Tehničku školu u kojoj se srušio manji komad stropa, a poplavljena je i unutrašnjosti Kempfove škole.

Voda nije zaobišla ni vrtić

Stradao je novi vrtić u Čačincima, koji je otvoren tek prije godinu i pol i stajao je šest milijuna kuna, a voda mu se popela doslovno do stropa. Mještani su u nevjerici promatrali prizor potopljenog novog vrtića koji inače pohađa pedesetak mališana.  Kako je vrijeme odmicalo, predvečer se voda postepeno počela povlačiti. Šteta će se tek procjenjivati, prenijela je naša novinarka . Nas terenu su sve službe. 


 

 

Osim Čačinca, nevrijeme je snažno pogodilo Orahovicu te općinu Mikleuš. Razlog ovakvom nevremenu se navodi konstantna prisutnost olujnog oblaka kumulonimbusa. 

 

Kiša i dalje nastavlja padati, a djelatnici civilne služe izašli su na teren, objavili su na Facebook stranici Virovitičko-podravske županije.

 

 

Komentara 4

DO
doberdedec
18:21 12.05.2023.

Čačinca, e moj bože. ČAČINACA.

HA
hacker
20:12 12.05.2023.

Tko je uopće dozvolio da se novi vrtić sagradi u rupi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije