Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u sjevernom dijelu Gaze

Širi se nova uznemirujuća snimka: IDF skinuo Palestince, među njima bilo i dječaka

viralna snimka idf skinuo palestince
Foto: YouTube/Screenschot
1/4
28.12.2023.
u 20:46

CNN se u utorak obratio IDF-u za odgovor, međutim nisu ga dobili. Izraelske su snage posljednjih tjedana pritvorile stotine palestinskih muškaraca i dječaka.

Društvenim mrežama proširio se videoisječak koji prikazuje palestinske muškarce i najmanje dvoje djece koje su Izraelske obrambene snage (IDF) zatočile i skinule na stadionu u sjevernom dijelu Gaze. Jedan od kadrova prikazuje nešto što izgleda kao dva dječaka koji su skinuti u donje rublje kako hodaju dignutih ruku dok ih IDF upućuje prema stadionu.

Drugi isječak prikazuje dvije figure koje nalikuju na iste dječake bez odjeće, rukama iznad glave.Stoje u redu s drugim muškarcima koji izgledaju kao tinejdžeri i odrasli. Međutim, nije sigurno kad je ta snimka nastala, ali CNN ju je geolocirao i navodi da je snimljena na stadionu Yarmouk u gradu Gazi. Riječ je o lokaciji za koju je nevladina organizacija Euro-mediteranski centar za ljudska prava objavila da Izraelcima služi kao mjesto za privremeno pritvaranje.

CNN se u utorak obratio IDF-u za odgovor, međutim nisu ga dobili. Izraelske su snage posljednjih tjedana pritvorile stotine palestinskih muškaraca i dječaka. Ranije je IDF rekao da je skidao zatvorenike da bi bio siguran da ne nose eksploziv. U cijelom videu se vide muškarci skinuti do donjeg rublja. U nekim isječcima zatočenici sjede na podu s rukama svezanim na leđima, neki s povezima na očima, i stoje u redovima dok ih vojnici promatraju i pregledavaju.

Također, isječci videa prikazuju zatočene žene i drugu djecu. Na jednoj snimci vide se tri potpuno odjevene žene s povezima preko očiju kao i na rukama koje su svezane na leđima dok sjede na travi ispred nogometnog gola na stadionu. Izraelska zastava se vidi kako visi na nogometnom golu. 

Izvorni video postavljen je 24. prosinca na YouTube od strane Yosee Gamzoo Letova, fotografa i umjetnika, prema njegovom Facebook profilu.

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO: Izraelci zatočili Palestince i skinuo ih u donje rublje

 

Komentara 27

SL
slavenZadravec
21:38 28.12.2023.

Može li izraelska vojska učiniti išta, a da bi se to na zapadu smatralo zločinom?

Avatar Barbie*
Barbie*
21:55 28.12.2023.

Dakle, to su ti konc.logori u kojima Židovi drže Palestince 😱

PR
&primjedba
21:16 28.12.2023.

Pa to se tako radi, po zapadnim demokratskim zemljama. Nist novo. Nije to IDF izumio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije