Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sv. Vinko

Vinobusom pošli u obilazak zanimljivi​h slavonskih vinskih lokacija

Vinobus
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/4
25.01.2014.
u 14:25

Ovogodišnja planirana ruta vinobusa ide preko Đakova, vinograda Mandićevci, Trnave, Bukovlja, do Brodskog Stupnika i vinarije " Zdjelarević"

Osmu godinu zaredom obilježavajući blagdan Sv. Vinka, zaštitnika vinara i vinogradara, na put do najzanimljivijih vinskih lokacija u Brodsko-posavskoj županiji i Slavoniji krenuo je veseli autobus. Vinobus je na dug put vinskim cestama krenuo jutros nakon okupljanja putnika u poznatoj slavonskobrodskoj pizzeriji "Glembay", gdje su ih dočekali članovi Visoke vinske akademije i pjevački sastav "Starotopoljani ", te započeli lagano "zagrijavanje" uz kavu, krepki šokački doručak i dobra slavonska vina.

Ovogodišnja planirana ruta vinobusa ide preko Đakova, vinograda Mandićevci, Trnave, Bukovlja, do Brodskog Stupnika i vinarije " Zdjelarević". Na prvom dijelu puta planiran je i posjet obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu "Zubić" i kušanje vina od kupina, a potom polaze do Oriovca i d oma Udruge voćara i vinogradara. Na kraju puta, a nadamo se da neće biti "preumorni", u Požegi ih do kasnih večernjih sati očekuje prava fešta na manifestaciji "Zeleno-plavo" koju organizira Obrtnička komora Požeško-slavonske županije.

Na cjelodnevno druženje i vožnju vinobusom ove godine pošli su ugostitelje iz Dalmacije, turistički djelatnici i vinari iz Istre, te predstavnici gradske i županijske turističke zajednice. Projekt "Vinobus" osmisla je lokalna postaja "Radio Slavonija" u cilju promidžbe slavonskih vinogradara i izvrsnih slavonskih vina, pa su i putnici koji putuju vinobusom putovanje osvojili u nagradnim igrama tog radija.

Komentara 1

BO
bolesnodrustvo
19:13 25.01.2014.

Kad promislim koliko ljudi pati zbog alkohola u ovoj zemlji onda mi vinobus znači isto što i kokainbus npr u Columbiji. Ovaj potonji bi u Hrvatskoj bio zabranjen iako ima istu svrhu kao i vinobus , podržati ovisnost..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije