Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
protiv dvojezičnosti

Vinkovčani u 6 sati sakupili 2000 potpisa protiv ćirilice u Vukovaru

ruža tomašić
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
29.01.2013.
u 12:55

U srijedu peticiju s potpisima 6-7 tisuća Vukovaraca predajemo Ruži Tomašić koja će ih predati predsjedniku Sabora Josipu Leki, kaže Antun Toni Žagar, dopredsjednik HSP-a dr. Ante Starčević

Vinkovačka podružnica HSP-a dr. Ante Starčević organizirala je na Trgu bana Šokčevića potpisivanje peticije protiv uvođenja ćirilice i dvojezičnih natpisa u Vukovaru i u šest sati oko 2000 Vinkovčana potpisom je dalo potporu gradu heroju.

– Prikupljanje potpisa prošlo je bolje nego u Vukovaru. Peticiju s potpisima predat ćemo Tomislavu Josiću iz Stožera za obranu hrvatskog Vukovara koji u subotu priprema veliki prosvjed, a u srijedu peticiju s potpisima 6-7 tisuća Vukovaraca predajemo našoj predsjednici Ruži Tomašić koja će ih predati predsjedniku Sabora, Josipu Leki kako bi i u Saboru vidjeli kakvo je raspoloženje u Vukovaru nakon najave uvođenja ćirilice i dvojezičnih natpisa – kaže Antun Toni Žagar, dopredsjednik HSP-a dr. Ante Starčević.  

>> Bosanac: Sigurna sam da i većina Srba u Vukovaru nije za ćirilicu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije