Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dva filma

Vinkovački DORF gostuje u Zagrebu

DORF
Goran Ferbežar/PIXSELL
26.09.2014.
u 23:20

- Zagrebačka će publika imati priliku pogledati dva filma iz ovogodišnjeg programa DORF 2014. - kaže Toni Šarić.

Vinkovački DORF, Festival dokumentarnog glazbenog rock filma gostuje ovog vikenda, u subotu i nedjelju, s dva filma u Zagrebu, u Potepuh Baru.

- Zagrebačka će publika imati priliku pogledati dva filma iz ovogodišnjeg programa DORF 2014. – "Stariji parazit ili tko je Marko Brecelj", slovenskog autora Janeza Burgera za koji je dobio posebno priznanje DORF žirija, te "Every Everything – Glazba, život i vremena Grant Harta", američkog autora Gormana Becharda. Osim projekcija filmova, publika će u Potepuh Baru vidjeti i perforirani koncert Marka Brecelja, kultnog slovenskog underground kantautora, odmah nakon subotnje projekcije filma. Dan poslije, kao uvod u film o legendarnom autoru Grant Hartu (ex-Husker Du, Nova Mob…) mladi koprivnički glazbenik Ivan Grobenski (Lolita) odsvirati će kratki akustični set, a poslije projekcije organizirana je slušaonica - kaže Toni Šarić, organizator i direktor DORF-a i dodaje kako će okviru programa posjetitelji moći u Potepuh Baru pogledati izložbu fotografija mladog fotografa sa mariborskom adresom Saše Huzjaka, pod nazivom "Best of – live!".

Festival glazbenih dokumentarnih filmova DORF od 2007.  organizira Udruga ljubitelja filma RARE Vinkovci. Žanrovski definiran, obogaćen brojnim popratnim događanjima (izložbe slika, fotografija, plakata, radionice dokumentarnih filmova, promocije knjiga, koncerti), DORF je vrlo brzo postao prepoznatljiv u Hrvatskoj i susjednim državama. Omogućena je prezentacija ovog zanimljivog žanra, povećano medijsko praćenje produkcije dalo je poticaj i autorima i producentima iskoristiti komercijalni i umjetnički potencijal. Gostovanja u drugim gradovima, ukupno 69, i zemljama - Srbija, Slovenija, BiH, Češka, Njemačka, Makedonija, Austrija, imala su brojnu posjećenost, ukupno je 40.000 ljudi pogledalo filmove prikazane zahvaljujući DORF-u i zanimanje za ovu vrstu dokumentarne filmske umjetnosti je postalo sve veće. Osmi po redu festival DORF održao se 6.-9.ožujka ove godine u Vinkovcima.  

>>Pioniri u promociji glazbenih dokumentaraca

>>U novosadskoj Fabrici prikazano šest filmova ovogodišnjeg DORF-a

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije