Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
program konvergencije

Vilim Ribić: Vlada je digla ruke od ekonomije

Vilim Ribić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
30.04.2015.
u 16:26

Hrvatskoj nužno treba ozbiljna i sveobuhvatna ekonomska politika koja će u kratkom roku djelovati na otvaranje radnih mjesta i jačanje dohotka građana

Sindikat znanosti reagirao je na danas predstavljeni Program konvergencije u okviru Vladina Nacionalnog programa reformi. Predsjednik Vilim Ribić smatra da posljednje tri godine Vlada Zorana Milanovića nije uspjela izvući zemlju iz recesije te da Program konvergencije i Nacionalni program reformi pokazuju da je od toga i odustala.

U situaciji u kojoj je Hrvatska jedina zemlja u EU koja od 2009. nije izašla iz krize, Vlada kao glavne mjere poticanja rasta nudi smanjenje parafiskalnih nameta i parcijalno smanjivanje administrativnog opterećenja. S obzirom na težinu situacije u kojoj se hrvatsko gospodarstvo nalazi, ove su mjere potpuno neadekvatne i zapravo predstavljaju odraz neshvaćanja ili nebrige vlasti za gospodarstvo i građane ove zemlje.

Hrvatskoj nužno treba ozbiljna i sveobuhvatna ekonomska politika koja će u kratkom roku djelovati na otvaranje radnih mjesta i jačanje dohotka građana. Umjesto na osmišljavanje i provedbu takve politike Vlada će se i ove godine ponajprije baviti opsesijom Europske komisije, odnosno smanjenjem deficita, što definitivno nije put prema skorom oporavku ekonomije.

Spomenuti dokumenti ukazuju kako Vlada nema nikakvu ideju poticanja rasta zaposlenosti i proizvodnje te zapravo čeka da se ekonomija oporavi sama. Građani bez posla i nakon šest godina krize nemaju taj luksuz jer moraju plaćati svoje račune. U takvoj situaciji jedina korisna stvar koju bi Vlada mogla napraviti je što skorije raspisivanje izbora. 

>> Milanović na Vladi 'bocnuo' predsjednicu Grabar-Kitarović

Komentara 14

R0
R00kie
18:19 30.04.2015.

ribicu parazitu, nakon politicara vi drzavni sindikati ste najveci krivac za stanje u drzavi

SP
spenic60
17:10 30.04.2015.

Vlada stavlja ruke u ekonomiju samo kada osobne depove treba napuniti nasim novcem. To im je osnovna preokupacija

GI
gilesfra007
19:29 30.04.2015.

Ma cujte njega! Cim je vlada nesto htjela napraviti ditao Ribic bunu. A s HDZom se ljubio. Bijeda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije