Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ispovjest pretučenog

Vikali su mi: Ubij ga! pa me udarali u glavu dok sam ležao na podu

goran hadžić (1)
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
1/4
26.11.2010.
u 15:52

G. Hadžić, pretučen jer je gay, istupio u medije jer ne želi da se to dogodi još nekome

Zovem se Goran Hadžić, branitelj sam, po struci naftni tehničar, a u noći kad je pjevala Lady Gaga brutalno sam pretučen zbog seksualne orijentacije - kazao je ovaj ratni invalid na konferenciji za medije o svome premlaćivanju kod Trga kralja Tomislava u Zagrebu prije dvadesetak dana. Za napad na njega sumnjiče se Miroslav Šarić (24), bivši Dinamov i Interov nogometaš te njegov brat Marko Šarić (21).

– Vikali su: Ubij ga! Udri ga! Majku mu j... pedersku!” i udarali me u glavu dok sam ležao na podu. Napadači su si dopustili da budu gospodari moga života i smrti koja bi se dogodila da nisu naišli prolaznici. Oni su sada u zatvoru, a ja se nemam čega stidjeti – rekao je.

Bivši dinamovac Miroslav Šarić istukao homoseksualca

Na pitanje što ga je potaklo da javno istupi, rekao je:

– To nije moja sramota nego napadačeva. A on je produkt društva koje razmišlja da su gay osobe manje vrijedne od drugih umno i fizički. Pitam društvo od kuda ta mržnja dolazi i zašto? - kazao je Hadžić.

Dodao je i da želi da njegov istup u javnosti bude poticaj drugima te da više nijedna glava ne bude razbijena zbog mržnje. Iako njegovo ime i prezime 1991. nije bilo ugodno nositi, priključio se ratu kad je vidio što se dogodilo u Vukovaru, a iz Hamburga je došao s džipom punim uniforma i šljemova. Ratovao je 1991. i 1992. te 1995. u zapadnoj Slavoniji u 121. brigadi u Novoj Gradiški.

Josip Đakić, predsjednik HVIDR-e kazao je za medije da “svaki napad osuđuje, kao i napade na homoseksualce, ali njih ne podržava jer mu je strano to ponašanje". Na upit je li mu smetala Hadžićeva seksualna orijentacija dok je Hadžić s puškom u ruci branio Hrvatsku, odgovorio je:

- Što ja znam... Tada nisam znao za njega ni da je gay. Nama ništa nije zajedničko – odgovorio je Đakić.

Komentara 45

OB
-obrisani-
11:00 28.11.2010.

Ne podržavam pederluk,a naročito ne peder parade,ali ovako pretući čovjeka samo zato što je peder je teški idiotizam. Što biste rekli da vam je brat ili sin peder i neki ga idioti bez ikakvog povoda ovako pretuku? Ja bi ih pobio!

RA
rasim
12:50 28.11.2010.

lijepo je sinove odgojila mama Šarić. može biti ponosna na njih. nesto zatvora zaglave sigurno, tamo ce se prilagodit situaciji tako da na sljedeći koncert Lady Gage ce oni ici sa svojim dečkima.

CA
cazmatrans
21:19 29.11.2010.

nisam nasilan ali nevolim pedere nikako

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije