Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
smrtonosne injekcije

Vijetnam ne izvršava smrtne kazne jer im nedostaje droga

injekcija
Arhivska fotografija
29.05.2012.
u 10:02

Vijetnamci su u kroničnom nedostatku supstancije koja se stavlja u smrtonosne injekcije pa više od 400 zatvorenika nije ubijeno

Vijetnam je prekinuo izvršenja smrtne kazne zbog nestašice smrtonosne supstancije koja se ubrizgava u krv osuđenih zatvorenika, piše Reuters. Naime, u posljednjih godinu dana u Vijetnamu nije izvršena smrtna kazna jer im nedostaje droga koja se stavlja u smrtonosne injekcije.

– U proteklih godinu dana nije bilo moguće pogubiti više od 400 zatvorenika. Njihovo je pogubljenje odgođeno jer nam droga još nije dostupna – objasnio je zamjenik ministra policije Dang Van Hieu. O kojoj je točno supstanciji riječ, ne zna se, no navodno se uvozi pa je zbog toga nastao problem.

Inače, Vijetnam je u srpnju prošle godine promijenio način izvršenja smrtne kazne pa se tako osuđenike više ne strijelja nego primaju smrtonosnu injekciju. Od tada, međutim, još nitko nije pogubljen.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar abcd
abcd
13:31 29.05.2012.

javite se amerikancima, oni imaju toga na bacanje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije