Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIKTOR ŠIMUNIĆ

Vijećnik iz afere 'kaj bi štel': Pekel sam vam pizze, popravljao internet, sad me izaberite za gradonačelnika

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/2
25.03.2021.
u 18:11

"I kad me se već pitalo, da onda i odgovorim - ja dobro znam kaj bi štel"

U Oroslavju sam odrasel, tu sam provel mladost. Pekel sam vam pizze. Na raznim kulturnim manifestacijama sam vam pjeval i sviral. Trenutno sam vam na raspolaganju kao tehničar koji vam popravlja internet i telefon - tim riječima započinje svoje predstavljanje u predizbornom spotu Viktor Šimunić, novi kandidat u utrci za gradonačelnika Oroslavja.

Podsjetimo, ovaj nezavisni vijećnik u fokus hrvatske javnosti došao je nedavno nakon što je razotkrio kako se javne funkcije dijele u klijetima, te tako pomrsio račune Žarku Tušeku, koji je zbog te afere podnio ostavku na mjesto šefa HDZ-ove županijske organizacije.

Šimunić, o čijem smo osebujnom životnom putu nedavno pisali, objavio je danas i spot za kampanju.

- Već jen cajt zalažem se za promjene u sustavu lokalne samouprave. Istraživanja su mi prepoznata i uvažena od javnosti i struke. Mijenjal se zbog njih i zakon pa su vijećničke naknade u Hrvatskoj barem ograničene. Nije ni to za hititi, ali smatram da svojem gradu mogu dati puno više od toga - nastavlja Šimunić u spotu, a nakon toga referira se i na famozno pitanje "kaj bi ti štel", koje su mu postavili u klijeti.

- I kad me se već pitalo, da onda i odgovorim - ja dobro znam kaj bi štel. Štel bi da su svi zahtjevi i potreba građana javno dostupni, popisani i da se rješavaju po prioritetima, a ne prek veze. Štel bi da se vas pita u kojem smjeru hoćete vidjeti razvoj grada i na kaj se budu vaši penezi trošili. Štel bi da vijećnici daju dobronamjerni doprinos svojem gradu i da se ti penezi od naknada pametnije iskoriste. Štel bi da morete naše sjednice gledati uživo prek interneta. Štel bi da čovjeku v našem gradu ne treba veza da bi neke zbavil, nego da svatko dobije ono kaj mu i pripada i da nije zadnja rupa na svirali - kaže Šimunić, te završava pozivom sugrađana da izađu na izbore i podrže njegovu viziju izgradnje "Oroslavlja 2.0".

 

Komentara 11

MI
mica1111
18:24 25.03.2021.

Bože,to je onaj kaj snima ljude dok s njima pije kapljicu u kleti. Snima razgovor pa ih objavljuje urbi et orbi. Pa njemu je bolje da ode u režisere. I nek s najde curu. Ako se i ona ne uplaši tajnog snimanja!

BU
burza
18:33 25.03.2021.

Ha ha kaj si ih potkupljival sa postavljanjem interneta da bi sad za tebe glasali korupcija na mala vrata

KA
Kakodane
18:49 25.03.2021.

Po ovome tipu se vidi da cjepiva nisu učinkovita.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije