Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA U VRSIMA

Otac je planirao Luciji kupiti i auto... Ubio ju je pištoljem koji je legalno posjedovao

Svjedok tragedije u Vrsima
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL, screenshot Frane Šarić
1/7
18.06.2018.
u 19:24

Ispalio je hice iz pištolja u Luciju, a potom je otišao na terasu pa presudio i sebi

Ajme meni. Kako ću sada bez vas. Kućo moja pusta..., dan poslije nezapamćene tragedije u Vrsima odzvanjali su jecaji i krikovi majke ubijene 28-godišnje Lucije J. Njezin suprug, 56-godišnji Marijo J., sa dva hica iz pištolja ubio je u nedjelju poslije 16 sati svoju kćer Luciju u kući, a potom izišao na terasu i pucao si u glavu. Ubio se pred suprugom i njezinom majkom koja im je bila u posjetu. Svemu je prethodila svađa.

– I prije sam znao čuti da se svađaju, ali ništa više nego drugi – kazao nam je susjed tragično stradalih. I drugi mještani tog malog turističkog mjesta znali su za svađe oca i kćeri, no nitko nije mogao ni zamisliti da će to rezultirati ubojstvom kćeri i samoubojstvom oca. Dan poslije tragedije još su svi u Vrsima vidno bili u šoku.

Nikad takve tragedije

Uz krike i jecaje majke, članovi obitelji su i sami pokušali doznati razloge tragedije, a samo su neki htjeli nakratko razgovarati s novinarima.

– Teško im je, majka i sestra su se tek vratile iz bolnice i nemojte ih uznemiravati – rekao nam je jedan član obitelji na vratima obiteljske kuće u kojoj se dogodila tragedija.

Drugi nam je pak rekao da ne bi volio da se o njegovom prvom rođaku piše kao o zločincu iako ništa ne može opravdati to što je učinio.

– Znam da su mu se godinama skupljale neke stvari, ali opet... – kazao je rođak.

O razlozima zločina se još nagađa, ali gotovo svi s kojima smo razgovarali stava su da ni svađa, ni nezadovoljstvo načinom života ili ponašanjem ne smiju biti razlog da otac djetetu oduzme život.

S druge strane, čuli smo i priče u Vrsima da je 56-godišnjak nedavno teško obolio, da je jako smršavio... Prvi koji je pokušao pomoći nakon tragedije bio je susjed Nado Maraš. Podsjetimo, Lucija se vratila iz trgovine u kojoj je radila oko 14.30, a vrlo brzo počela je i svađa, koju su čuli i susjedi.

Svjedok tragedije u Vrsima
1/15

– Gledao sam utakmicu Kostarika – Srbija i začuo pucnjeve. Pomislio sam, pa tko ovdje slavi pobjedu Srbije i puca. No, tada sam čuo zapomaganje. “Ajme, Nado, pomozi! Ajme, pomozi!”, vikala je Marijeva žena. Preskočio sam zid i došao do njega. Ležao je na podu, otvorenih očiju, a iz glave mu je išla krv. Popipao sam puls i vidio da mu nema pomoći. Na terasi gdje sam ga pronašao u krvi bile su njegova žena i njezina majka. Plakale su. U jednom trenutku pomislio sam da je dobro što mu kćeri nisu tu i što to ne vide. Tek sam kasnije saznao da je prvo ubio nju pa sebe. Strašno je to – rekao nam je Nado Maraš tvrdeći da je njegov susjed bio samozatajan, a da mu se njegova kći uvijek javljala.

Planirao joj je kupiti auto

– Kao i ja, bio je pomorac. Koliko znam, nisu imali nekih problema, osim što sam čuo da se on razbilo i da su se znali posvaditi. Takve tragedije u Vrsima nikad nije bilo – rekao je taj mještanin.

Drugi mještani rekli su nam da je obitelj nedavno napravila tri apartmana, da je otac planirao Luciji kupiti i auto za posao. Policija je objavila rezultate očevida u kući u Vrsima. Hicem iz pištolja koji je legalno posjedovao, u kući usmrtio je svoju 28-godišnju kćer, a potom ispred kuće pucanjem u sebe počinio samoubojstvo. Državnom odvjetništvu podnijet će se posebno izvješće o događaju, rekla je policija.

Ubijali su svoje kćeri i supruge, a svi osim jednog presudili su i sebi

Svjedok tragedije u Vrsima
1/8
Ključne riječi

Komentara 14

Avatar Toni Broo
Toni Broo
20:50 18.06.2018.

@Dalmacija trolu, bolestan si jedino ti jer se hraniš ovakvim tragedijama i ovakve tragedije iskorištavaš za pljuvanje po Hrvatskoj i Hrvatima. Ako ti je loše u Hrvatskoj, imaš svoju Srbiju o kojoj pozitivno pišeš. Za komentatora "Tito_Svetinja" i ostale dežurne jugo-ljevičarske komentatore, vaša država juga je bila monstruozna s prosječnom plaćom od 150 maraka 1989., socijalistička Hrvatska je imala je duplo veće stope ubojstava i samoubojstava ako se usporedi 1989. i npr. 2016. godina. To pokazuju MUP statistike. Naravno, novine u vrijeme juge nisu pisale o nasilju, ubojstvima i tragedijama kao mediji danas zbog pacificiranja ljudi i održavanja tupe uravnilovke u društvu, te kontrole oživotvorenog raja na zemlji koji se raspada naočigled svih. Žao mi je, ali vi jugo-ljevičari komentatorski od 60+ godina ste klasične žrtve komunističke jugo propagande.

NA
Narcis660
22:27 18.06.2018.

Nikakvo opravdanje nepostoji za ovako što....nikakvo....Ovo je najgore nešto što ikad pročitah.Zar ubuti svoje dijete svoju krv i plod svoje ljubavi??? Pa ide ovaj svijet u krasni...

DU
Deleted user
20:56 18.06.2018.

Žalosno. Tragično. Još žalosniji komentari i komentatori.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije